In de horecatrailer op het Martelarenplein geeft ervaren horecapersoneel een inkijk in het reilen en zeilen in de sector.
Volledig scherm
In de horecatrailer op het Martelarenplein geeft ervaren horecapersoneel een inkijk in het reilen en zeilen in de sector. © Vertommen

Goe volk gezocht…81 % meer vacatures in horeca in arrondissement Leuven: “Je kan geen parasols verkopen als het regent”

LeuvenOpvallend veel mensen hebben de horeca verlaten in de voorbije twee coronajaren. Horeca Forma, stad Leuven en VDAB bundelen daarom de krachten om het personeelstekort in de horeca aan te pakken. Op het Martelarenplein in Leuven laten ze de mensen letterlijk en figuurlijk proeven van een job in de horeca maar hoe groot is het probleem nu echt? Wel, in 2021 had VDAB welgeteld 972 vacatures voor horecapersoneel, een wereld van verschil met 2020.

1 reactie

 • walter vanwanghe

  4 maanden geleden
  En misschien de werknemers een volwaardig voltijds contract geven ipv van in te schrijven voor een minimumduur van 10 uur.
 1. Uniek in Vlaanderen: Leuven maakt in één beweging meer dan 100 speelterreinen rookvrij, “want zien roken, doet helaas roken”
  PREMIUM
  Leuven

  Uniek in Vlaanderen: Leuven maakt in één beweging meer dan 100 speelter­rei­nen rookvrij, “want zien roken, doet helaas roken”

  Geen sigaretten meer op de Leuvense openbare speel- en sportterreinen, inclusief de elektronische exemplaren. Dat is wat de Leuvenaar vanaf 30 juni mag verwachten nadat de jongeren volgens schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V) zelf aandrongen op die maatregel. “In Leuven hebben jongeren een stem en zo lieten ze het beleid weten dat zij een ‘gezonder Leuven’ willen in de toekomst. We zijn enorm blij dat we op die vraag kunnen ingaan”, klinkt het.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.