De Leuvense hulpgevangenis.
Volledig scherm
De Leuvense hulpgevangenis. © vertommen

Gevangenisstraf en fikse boete voor gedetineerde met drugs in cel

LEUVENEen ex-gedetineerde is veroordeeld tot zes maanden cel voor het bezit van doping en drugs in zijn cel in de Leuvense hulpgevangenis. Dat hij die bewaarde voor een andere celmaat werd niet geloofd door de rechter.

  1. Mohamed Ridouani na overlegcomité en nieuwe coronamaatregelen: “Situatie nauwlettend in de gaten houden, maar momenteel geen reden tot grote ongerustheid.”
    Leuven

    Mohamed Ridouani na overlegco­mité en nieuwe coronamaat­re­ge­len: “Situatie nauwlet­tend in de gaten houden, maar momenteel geen reden tot grote ongerust­heid.”

    Het Overlegcomité heeft dinsdag maatregelen genomen om de vierde coronagolf in te perken. Leuven houdt, samen met de experts uit de eerstelijnszone en de ziekenhuizen, de situatie nauwgezet in het oog en zal verder inzetten op testing en vaccinatie. “91% van de inwoners ouder dan 12 jaar in Leuven is volledig gevaccineerd”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Als we kijken naar de ziekenhuisopnames, zien we dat er vooral niet-gevaccineerde mensen terecht komen.”