Kristel Appelt staat in november opnieuw voor het assisenhof in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristel Appelt staat in november opnieuw voor het assisenhof in Leuven. © Photo News

Gevangenisbruid en haar ex in november tweede maal voor assisen na wraking voorzitter: “Hoe had de jury destijds geoordeeld? We zullen het nooit weten”

LEUVEN/AARSCHOTIn februari kende het assisenproces rond de dood van Andy Vandereyt in Aarschot bijna een ontknoping. Tot de voorzitter in Leuven knoeide met een persoonlijke nota, die tussen de vragen van de juryleden belandde. De wraking van het hof betekende het einde van het proces. Dat wordt in november helemaal overgedaan. Dat de kaarten al geschud zijn, hoeft volgens de verdediging allerminst een probleem te vormen. “We weten nu van elkaar welke richting we uit gaan.”

  1. Koen Veramme (40) wint op mythische Alpe d’Huez: “Dit is een absoluut hoogepunt in mijn carrière”
    Triatlon

    Koen Veramme (40) wint op mythische Alpe d’Huez: “Dit is een absoluut hoogepunt in mijn carrière”

    De Belgen hebben verbazingwekkend sterk gepresteerd in de triatlon op Alpe d’Huez. Bij de vrouwen pakte de Oost-Vlaamse Katrien Maes de tweede plaats, maar nog straffer was de prestatie van Leuvenaar Koen Veramme. De Atriac-atleet pakte op zijn veertigste zowaar de winst bij de mannen. Na zeven deelnames en tal van ereplaatsen op de legendarische col pakte hij nu dus de zege na een indrukwekkende prestatie.