De eerste vaccinaties waren al achter de rug toen er in WZC Ter Vlierbeke in Kessel-Lo een uitbraak van corona werd ontdekt.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste vaccinaties waren al achter de rug toen er in WZC Ter Vlierbeke in Kessel-Lo een uitbraak van corona werd ontdekt. © Vertommen

Gevaccineerd en toch besmet: in WZC Ter Vlierbeke gebeurde het... Hoe kan dat en wat zijn de gevolgen voor een bezoek aan oma of opa?

LeuvenWZC Ter Vlierbeke in Kessel-Lo werd in februari geconfronteerd met 50 besmettingen, ondanks een eerste vaccinatie. Geen enkele bewoner werd ernstig ziek maar de situatie roept toch enkele vraagtekens op. Bert Aertgeerts van het Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde aan de KU Leuven levert de antwoorden en die zijn zowel hoopvol als teleurstellend.

0 reacties

 1. Van prikbuddy tot shuttlebus: Hoe krijgen we onze 85-plussers in de vaccinatiecentra?
  PREMIUM
  Leuven

  Van prikbuddy tot shuttlebus: Hoe krijgen we onze 85-plus­sers in de vaccinatie­cen­tra?

  De uitnodigingen tot vaccinatie voor de thuiswonende 85-plussers zijn de deur uit. De eerste onder hen mogen zich in de week van 15 maart laten inenten. Maar wat met minder mobiele mensen die hun huis niet kunnen verlaten? Hoe krijgen we alle 85-plussers in de vaccinatiecentra? Worden er extra hulpmiddelen ingezet? Wij luisterden bij vaccinatiecentra De Toren in Rotselaar, de Brabanthal in Leuven en een Leuvens koppel 85-plussers.
 2. Oppositiepartijen N-VA en Open Vld eensgezind over coronasteun aan handel en horeca: “Mag het iets meer zijn?”
  Leuven
  2

  Oppositie­par­tij­en N-VA en Open Vld eensgezind over coronas­teun aan handel en horeca: “Mag het iets meer zijn?”

  Het Leuvense stadsbestuur lanceerde eind vorige week een relanceplan om de lokale handel en horeca uit het coronamoeras te halen. Met maatregelen ter waarde van 2 miljoen euro moeten er zoveel mogelijk zaken worden gered. Oppositiepartijen N-VA en Open Vld vinden dat het net iets meer mag zijn, gezien de bloedrode cijfers die Graydon verzamelde voor shoppingstad Leuven.
 1. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?

 2. Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?
  Play
  Blind Getrouwd

  Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?