De leerlingen, ouders en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool staan in een kring op het kerkplein van Heverlee.
Volledig scherm
De leerlingen, ouders en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool staan in een kring op het kerkplein van Heverlee. © Vertommen

"Gemis is alleen feller geworden"

HEVERLEEDe busramp in het Zwitserse Sierre laat nog altijd diepe wonden na bij de leerlingen en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool. Dat bleek gisterenochtend tijdens een kort en ingetogen herdenkingsmoment op het kerkplein in Heverlee. In het bijzijn van ouders en vrienden vormden alle kinderen van de school een grote cirkel en lieten ze 28 witte ballonnen op als teken van hoop en eerbetoon aan de slachtoffers.

  1. Voorbijstekende fietsster gaat tegen de grond
    Leuven

    Voorbijste­ken­de fietsster gaat tegen de grond

    In het centrum van Leuven zijn woensdagavond twee fietsers gebotst. Een 20-jarige man uit Zoutleeuw wilde op het Mathieu de Layensplein links afslaan in de richting van de Pensstraat. Toen hij vertraagde, begon een 65-jarige vrouw uit Heverlee hem in te halen met haar fiets. De vrouw had niet opgemerkt dat de jongeman naar links afsloeg en botste tegen zijn fiets. De vrouw kwam ten val en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.