De leerlingen, ouders en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool staan in een kring op het kerkplein van Heverlee.
Volledig scherm
De leerlingen, ouders en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool staan in een kring op het kerkplein van Heverlee. © Vertommen

"Gemis is alleen feller geworden"

HEVERLEEDe busramp in het Zwitserse Sierre laat nog altijd diepe wonden na bij de leerlingen en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool. Dat bleek gisterenochtend tijdens een kort en ingetogen herdenkingsmoment op het kerkplein in Heverlee. In het bijzijn van ouders en vrienden vormden alle kinderen van de school een grote cirkel en lieten ze 28 witte ballonnen op als teken van hoop en eerbetoon aan de slachtoffers.

 1. Alfons Leempoels (103), ’s lands oudste huisarts, blikt terug op zijn marathon tegen corona: “Plots stonden de Chinese media voor mijn deur, zonder even te verwittigen”
  PREMIUM
  Rotselaar

  Alfons Leempoels (103), ’s lands oudste huisarts, blikt terug op zijn marathon tegen corona: “Plots stonden de Chinese media voor mijn deur, zonder even te verwitti­gen”

  Wat een jaar. In december blikken we in Vlaams-Brabant en Brussel in 20 verhalen terug op 2020. Vandaag wanen we ons even terug in de tuin van Alfons Leempoels (103), de oudste huisarts van ons land. In juni stapte de dokter uit Rotselaar een marathon tegen corona, haalde hiermee de wereldpers én werd ereburger van de gemeente. “Ik had dat allemaal niet verwacht hoor, die actie was maar als een grapje begonnen...”
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis