De leerlingen, ouders en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool staan in een kring op het kerkplein van Heverlee.
Volledig scherm
De leerlingen, ouders en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool staan in een kring op het kerkplein van Heverlee. © Vertommen

"Gemis is alleen feller geworden"

HEVERLEEDe busramp in het Zwitserse Sierre laat nog altijd diepe wonden na bij de leerlingen en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool. Dat bleek gisterenochtend tijdens een kort en ingetogen herdenkingsmoment op het kerkplein in Heverlee. In het bijzijn van ouders en vrienden vormden alle kinderen van de school een grote cirkel en lieten ze 28 witte ballonnen op als teken van hoop en eerbetoon aan de slachtoffers.

 1. AB InBev kent wereldwijd grootste daling van verkoop in België
  Leuven

  AB InBev kent wereldwijd grootste daling van verkoop in België

  Sinds het begin van de coronacrisis heeft de hele Belgische biersector een daling van de verkoop gekend. “Maar ondanks de solide resultaten van het derde kwartaal voor onze wereldwijde activiteiten, worden we geconfronteerd met een grotere impact van Covid-19 in België. Dit komt vooral door onze grote verwevenheid met horeca, evenementen en festivals in België”, zegt Fabio Sala, President van AB InBev BeNeFraLux.
 2. UZ Leuven opent extra ruimte voor opvang COVID-patiënten
  Leuven

  UZ Leuven opent extra ruimte voor opvang CO­VID-patiënten

  In UZ Leuven worden momenteel 109 coronapatiënten verzorgd. Op de afdeling intensieve zorgen staat de teller nu op 34 patiënten en dat is er eentje minder in vergelijking met woensdag. Dezelfde evolutie bij de patiënten die beademing nodig hebben: van 17 naar 16. Net zoals in andere ziekenhuizen blijft het UZ Leuven vaststellen dat het aantal coronapatiënten dat nood heeft aan een opname toenemen. De kentering is dus nog niet ingezet. UZ Leuven maakte zopas ook extra ruimte vrij om coronapatiënten op te vangen in de afdeling Spoedgevallen. Patiënten met symptomen van COVID-19 moeten immers meteen worden gescheiden van andere spoedgevallen en extra ruimte was aangewezen. Nog dit: op woensdag 28 oktober voerde het Leuvense labo 2.185 coronatesten uit waarvan er 387 positief waren.
 1. Drukkerij J. Reekmans sluit winkel na 75 jaar: “Ik blijf verder werken, maar niet meer in Leuven”
  PREMIUM
  Leuven

  Drukkerij J. Reekmans sluit winkel na 75 jaar: “Ik blijf verder werken, maar niet meer in Leuven”

  Na de recentelijke aankondiging van Atelier Van Eyck verliest de Tiensestraat opnieuw een monument. De winkel van Drukkerij J. Reekmans in de Tiensestraat sluit op 1 december. Eigenaar Dirk Reekmans heeft meerdere redenen voor die beslissing. “De belangrijkste reden is dat ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt”, klinkt het. “Maar ik blijf wel werken vanuit Pellenberg waar ik woon om de KMO-klanten verder te bedienen.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'