De stad Leuven wil een versnelling inzetten om het aantal laadpalen gevoelig te verhogen in de komende jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
De stad Leuven wil een versnelling inzetten om het aantal laadpalen gevoelig te verhogen in de komende jaren. © Vertommen

Geen laadpalen meer op voetpaden in Leuven: “Toegankelijkheid staat absoluut voorop”

Het Leuvense stadsbestuur heeft grote ambities om een netwerk aan laadinfrastructuur voor elektrische wagens uit te rollen: ruim 2.000 bijkomende laadpalen in de komende jaren. Toch zullen de laadpalen niet eender waar verschijnen maar op weloverwogen locaties. “We zetten bijvoorbeeld echt geen laadpalen meer op de voetpaden maar altijd op een parkeerplaats zelf”, aldus schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).

3 reacties

 • Frans Desmet

  2 maanden geleden
  Geen laadpalen meer op het voetpad voor opladen elektrische voertuigen volgens Mr Dessers (groen) . Kom eens in Leuven kijken waar overal de fietsen liggen dat zijn geen hindernissen volgens Dessers of doe daar wat aan het voetpad voor de voetgangers graag
 • freddy cardoen

  2 maanden geleden
  In 2035 geen wagens meer met fossiele brandstof in stad Leuven , als het van groene Dessers afhangt rijden er GEEN wagens meer in Leuven .
 • Rudy Van Overtstijns

  2 maanden geleden
  Een laadpaal mag niet meer maar tegels uitbreken om er tegen een gevel onkruid en heel grote struiken te planten waar je met moeite doorkunt, dat mag wel. Wat een fantastisch stadsbestuur dat we hebben.