Danny Wagemans
Volledig scherm
© Danny Wagemans

Frimout flitst je terug naar de jaren '80

 1. Verenigde Straten trekken aan alarmbel in open brief over nieuw verkeersplan voor Kessel-Lo: “Miljoen wagens per jaar verstikken sluiproutes”
  PREMIUM
  Kessel-Lo
  1

  Verenigde Straten trekken aan alarmbel in open brief over nieuw verkeers­plan voor Kes­sel-Lo: “Miljoen wagens per jaar verstikken sluiprou­tes”

  Het nieuwe verkeersplan voor de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo blijft de gemoederen beroeren…Alweer laten de burgercomités van zich horen, deze keer met een open brief om aan de alarmbel te trekken. “We vragen aan Leuven, Lubbeek en Bierbeek om een onpartijdige bemiddelaar aan te stellen om het intergemeentelijk overleg en de onderhandelingen uit het slop te trekken”, zegt Ann Van Espen namens de Verenigde Straten.
 2. Zes jaar later krijgt Vlad Van Mechelen (18) heldenontvangst in vroegere basisschool: “Hij was toen al enorm sportief”
  Bertem

  Zes jaar later krijgt Vlad Van Mechelen (18) heldenont­vangst in vroegere basis­school: “Hij was toen al enorm sportief”

  Gemeentelijke basisschool ‘t Zonneveld Bertem heeft de rode loper uitgerold voor hun vroegere leerling Vlad Van Mechelen (18). De wielrenner won afgelopen weekend een bronzen medaille op het wereldkampioenschap voor junioren in Australië en dat verdiende een feestelijk onthaal door alle leerlingen en leerkrachten. “We zijn enorm trots op hem”, vertelt Fran dierickx (32).
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Stad Leuven roept op om een maand lang minder voedsel te verspillen: “Uit onderzoek blijkt dat de Leuvenaar gemiddeld 120 euro per jaar in de vuilnisbak gooit”
  Leuven

  Stad Leuven roept op om een maand lang minder voedsel te verspillen: “Uit onderzoek blijkt dat de Leuvenaar gemiddeld 120 euro per jaar in de vuilnisbak gooit”

  De stad trapte vandaag de maand tegen voedselverspilling af met een kookworkshop voor kinderen. Tijdens de workshop leerden de kleinsten onder ons hoe ze op een creatieve manier aan de slag kunnen met restjes. “De hele maand oktober moedigen we Leuvenaars aan om stil te staan bij het voedsel dat dagelijks in de vuilnisbak belandt”, aldus schepen David Dessers (Groen).