BK Bommetje springen in de Sportoase in Leuven.
Volledig scherm
BK Bommetje springen in de Sportoase in Leuven. © vertommen

Fran, Alexander en Stefaan zijn de eerste Belgische kampioenen ‘bommetje springen’

In het zwembad van de Sportoase in Leuven zijn vandaag de eerste drie Belgische kampioenen ‘bommetje springen’ bekroond. De finalisten werden beoordeeld op de sierlijkheid van hun sprong en dat in combinatie met de hoogste waterspetter.  

 1. Stad Leuven roept op om een maand lang minder voedsel te verspillen: “Uit onderzoek blijkt dat de Leuvenaar gemiddeld 120 euro per jaar in de vuilnisbak gooit”
  Leuven

  Stad Leuven roept op om een maand lang minder voedsel te verspillen: “Uit onderzoek blijkt dat de Leuvenaar gemiddeld 120 euro per jaar in de vuilnisbak gooit”

  De stad trapte vandaag de maand tegen voedselverspilling af met een kookworkshop voor kinderen. Tijdens de workshop leerden de kleinsten onder ons hoe ze op een creatieve manier aan de slag kunnen met restjes. “De hele maand oktober moedigen we Leuvenaars aan om stil te staan bij het voedsel dat dagelijks in de vuilnisbak belandt”, aldus schepen David Dessers (Groen).
 2. Onrust in Veltem over Ruimtelijk Uitvoeringsplan: “Plots wordt de tuin van het kinderdagverblijf ingekleurd als parkgebied”
  PREMIUM
  Herent

  Onrust in Veltem over Ruimtelijk Uitvoe­rings­plan: “Plots wordt de tuin van het kinderdag­ver­blijf ingekleurd als parkgebied”

  Onlangs stelde het gemeentebestuur van Herent het ontwerp van RUP Dorpskern Veltem voorlopig vast. Het ruimtelijk uitvoeringsplan moet een toekomst van de landelijke deelgemeente uitstippelen, en heeft de ambitie het dorp een nieuw elan te geven. Kinderdagverblijf Kakelbont is alvast bezorgd. Het eindontwerp kleurt plotsklaps 80% van haar tuin in als parkgebied. “Een park kan je niet in privétuinen ontwerpen. We vrezen voor onteigening.”
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.