Studenten UCLL gaan afvalproblematiek te lijf met computers
Volledig scherm
Studenten UCLL gaan afvalproblematiek te lijf met computers © Vertommen

FOTOSPECIAL: Studenten gaan afvalproblematiek te lijf met computer tijdens internationale hackathon: “Nog twintig uur te gaan? Zolang er Nalu is, is er hoop.”

LeuvenEen IT’er, een filosoof en een marketeer uit verschillende landen bekijken samen hoe ze het proces om leder te vervaardigen uit appelschillen kunnen optimaliseren. Geen grap, maar bloedige ernst tijdens deze vijfde Hackathon van UCLL op campus Proximus. 

0 reacties

 1. Leuvenaar Jos trok er een maand lang op uit in eigen stad met zijn camera: “Wie goed kijkt ontdekt het feestelijke in het alledaagse.”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvenaar Jos trok er een maand lang op uit in eigen stad met zijn camera: “Wie goed kijkt ontdekt het feestelij­ke in het alledaagse.”

  Gevraagd naar zijn geestelijke vader wijst Jos Vandeput (68), uitbater van Leuvens kleinste en fijnste bakstenen muziekwinkel, zonder veel twijfel naar Wannes Van De Velde: de Antwerpse volkszanger die bij het grote publiek bekendstaat met het nummer ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’. Iets gelijkaardigs deed Jos, die met zijn reportagereeks ‘Zomer in Leuven’ elke dag de stad en haar inwoners portretteerde met zijn kleine camera. “Wie de essentie van het leven vat haalt het vuur bij de goden.”
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.