De reuzen nemen Leuven over
Volledig scherm
De reuzen nemen Leuven over © Evert Wouters

FOTOSPECIAL: De reuzen nemen Leuven over

LeuvenKobe Koeienschieter, Jan van den Graetmolen, Da Tong, Hedwig van Polen. Het was alweer drie jaar geleden dat  de stad het uit de kluiten gewassen bezoek mocht ontvangen tijdens de ReuzeLeuvenstoet. De in totaal 29 reuzen verzamelden vanuit het hele land op de - hoe kan het ook anders - Grote Markt voor een doopplechtigheid. Daarna trok het reuzengezelschap naar het Wereldfeest voor een dance-off

  1. EcoWerf en Leuven willen pmd-afval afvoeren via watertransport: “Proefprojecten en testvaarten zoals deze houden vrachtwagens van onze overvolle wegen”
    PREMIUM
    Leuven

    EcoWerf en Leuven willen pmd-afval afvoeren via watertrans­port: “Proefpro­jec­ten en testvaar­ten zoals deze houden vrachtwa­gens van onze overvolle wegen”

    Met een proefvaart van Leuven naar Willebroek heeft EcoWerf 52 ton pmd naar de sorteerinstallatie van Indaver gebracht. Een experiment maar misschien wordt het wel de oplossing om duizenden vrachtwagens te besparen op onze wegen met veel CO2-winst als gevolg. “De CO2- uitstoot van het transport over het water bedraagt de helft van het transport over de weg”, stellen Jelle Wouters en Jonathan De Witte van EcoWerf.