De WK-Familiedag in Leuven kon rekenen op de zon en dat bracht veel volk naar de stad.
Volledig scherm
De WK-Familiedag in Leuven kon rekenen op de zon en dat bracht veel volk naar de stad. © Patrick Vertommen

FOTOREPO: WK-Familiedag in Leuven

LeuvenMeer dan 40 activiteiten voor groot en klein stonden er op het programma op de WK-Familiedag in Leuven en dankzij het mooie weer werd het een topdag. HLN Leuven ging op pad en kwam terug met enkele leuke foto’s.

0 reacties

 1. Eddy Casteels en Leuven Bears likken wonden na onnodig verlies in Aalst: “Dit is pijnlijk op dit niveau”
  Basketbal BNXT-League

  Eddy Casteels en Leuven Bears likken wonden na onnodig verlies in Aalst: “Dit is pijnlijk op dit niveau”

  De 68-57 van Leuven Bears op Okapi Aalst zal nog enkele dagen nagalmen in de Sportoase. Een stunt in het Forum leek tot vijf minuten voor tijd in de maak. Een 11-0 in de slotfase maakte abrupt een einde aan de droom. Iedereen staat weer met beide voeten op de grond. Gelukkig is er ook goed nieuws. De Amerikaan KeVaughn Allen kan eindelijk zijn echte debuut maken.
 2. Gunter Hauspie en Reinhart Croon blikken vooruit naar WK Wielrennen in Leuven met wieleranekdotes: “Jef ‘Poeske’ Scherens vloog over de piste en gooide een horloge uit zijn vliegtuig”
  PREMIUM

  Gunter Hauspie en Reinhart Croon blikken vooruit naar WK Wielrennen in Leuven met wieleranek­do­tes: “Jef ‘Poeske’ Scherens vloog over de piste en gooide een horloge uit zijn vliegtuig”

  Wist je al dat de Leuvense wielerheld Poeske Scherens naast wereldtitels ook boetes verzamelde omdat hij de luchtvaartregels aan zijn laars lapte? Of dat José De Cauwer ooit een ploegentijdrit won in Leuven en na het drinken van een Stella een welverdiend dutje deed in Brouwerij Artois? Dat en nog veel meer kan je lezen in het boek ‘Leuven Wielerstad. In het wiel van het WK 2021’. Aan de vooravond van het 100ste WK Wielrennen ging HLN Leuven praten met auteur Gunter Hauspie (50) en illustrator Reinhart Croon (50).
 1. Leuvense studenten vertrokken voor rit van 2.500 kilometer door Marokkaanse Sahara: “Eerste etappe is al meteen een uitdaging op zich”
  PREMIUM
  Leuven/Agadir

  Leuvense studenten vertrokken voor rit van 2.500 kilometer door Marokkaan­se Sahara: “Eerste etappe is al meteen een uitdaging op zich”

  Het Agoria Solar Team is maandagmorgen begonnen aan de Solar Challenge Morocco 2021. Als derde team mochten de studenten van de KU Leuven vertrekken met hun wagen op zonne-energie. Het Belgische team zal in vijf dagen tijd 2.500 kilometer afleggen door de Sahara en het steile Atlasgebergte. “We gaan natuurlijk volledig voor de winst”, vertelt Gilles De Baets (24), piloot van de zonnewagen, die BluePoint Atlas werd gedoopt. HLN Leuven volgt de Leuvense studenten de komende dagen op de voet in ons dossier.