Genieten van de eerste zon in het Stadspark van Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Genieten van de eerste zon in het Stadspark van Leuven. © Vertommen

FOTOREPO: na de winterprik de geur van de lente

LeuvenDoor het warme weer van de voorbije dagen lijkt het wel alsof de lente in het land is. Dat is voor alle duidelijkheid nog niet het geval. Dit weekend dalen de temperaturen weer naar een normale 10 graden voor de tijd van het jaar. Toch kregen we een lentegevoel cadeau met temperaturen die opliepen tot 17 graden en zelfs meer. HLN Leuven stuurde fotograaf Patrick Vertommen op pad. Hij kwam naar huis met beelden die hartverwarmend zijn in deze barre coronatijden.

1 reactie

 • bart vansteenkiste

  2 maanden geleden
  na de winterprik , de geur van de lente , en na 1 week wat kwakkelende zon weer de winterprik haha en zo blijven we verder draaien .
 1. Corona lijkt in Leuven niet meer te bestaan: politie moet stadspark vol studenten afsluiten: “We doen het beter fout buiten, dan fout binnen, toch?”
  Leuven

  Corona lijkt in Leuven niet meer te bestaan: politie moet stadspark vol studenten afsluiten: “We doen het beter fout buiten, dan fout binnen, toch?”

  De zonovergoten dagen brengen ons weer massaal naar buiten, maar dat gebeurt niet altijd volgens de coronamaatregelen. Dat bleek vandaag maar al te duidelijk in het Leuvense stadspark. Enkel het podium ontbrak, maar voor de rest leek het wel een miniversie van Rock Werchter. De politie moest uiteindelijk het park zelfs afsluiten wegens de grote drukte.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 3. Dit wordt de Leuvense zomer: optredens voor maximum 2.000 bezoekers op evenementenplein buiten centrum
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Dit wordt de Leuvense zomer: optredens voor maximum 2.000 bezoekers op evenemen­ten­plein buiten centrum

  Geen Anderhalvemetersessies meer dit jaar om Het Groot Verlof te vervangen in deze barre coronatijden. Het Leuvense stadsbestuur kiest bewust voor een andere aanpak en kijkt uit naar een geschikt evenementenplein buiten het centrum. “We zien het dit jaar iets groter, al zullen er ook nog kleinere evenementen worden georganiseerd”, aldus schepen van Cultuur Denise Vandevoort (Vooruit).
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren