Enkel de lege sokkel van Fonske was gisteren te zien, nadat vandalen hem verplaatsten.
Volledig scherm
Enkel de lege sokkel van Fonske was gisteren te zien, nadat vandalen hem verplaatsten. © Baert Marc

Fonske even van zijn sokkel na vandalenstreek

LEUVENFonske was gisteren even weg van zijn vaste stekje op het Rector De Somerplein. Vandalen zouden hem zo'n twintig centimeter van zijn plaats verschoven hebben. Daarop hebben de stadsdiensten Fonske in de voormiddag even weggenomen om hem te herstellen. Een paar uurtjes later, in de late namiddag, stond hij alweer fier te pronken op zijn vaste stek.

  1. Grensoverschrijdend gedrag is het thema van het komende Leuvense academiejaar: “Veel studenten weten niet wat ze moeten of kunnen doen als ze er mee te maken krijgen”
    PREMIUM
    Leuven

    Grensover­schrij­dend gedrag is het thema van het komende Leuvense academie­jaar: “Veel studenten weten niet wat ze moeten of kunnen doen als ze er mee te maken krijgen”

    De Leuvense studenten kiezen dit jaar voor ‘grensoverschrijdend gedrag’ als thema voor dit academiejaar. Studentenkoepel LOKO schaart zich zoals elk jaar achter het initiatief en ook de stad en de politie ondersteunen de campagne ‘#Grenzen?Boundaries!’. “Het gaat zowel over seksueel grensoverschrijdend gedrag als over geweld en discriminatie. Ook dat is onze maatschappelijke functie als Leuvense studentenvertegenwoordigers”, zegt Brent Monette van LOKO.