De stad Leuven en de vzw Zwerfkat in Le(u)ven (ZIL) werken ook al samen om de populatie zwerfkatten onder controle te houden.
Volledig scherm
De stad Leuven en de vzw Zwerfkat in Le(u)ven (ZIL) werken ook al samen om de populatie zwerfkatten onder controle te houden. © vertommen

Financiële steun voor asielen en dat is goed nieuws voor de Leuvense zwerfkatten: “Stap voor stap werk maken van een volwaardig en volwassen dierenwelzijnsbeleid”

LeuvenZwerfkat in Le(u)ven VZW in Leuven krijgt vanaf nu financiële steun van de Vlaamse overheid. Dat is het gevolg van investeringen van Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA), die in totaal 1,7 miljoen euro voorziet voor dierenasielen.

0 reacties

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 3. Stadsbestuur verdubbelt subsidies voor Zwerfkat in Leuven: “Elke maand één ton voedsel nodig om straatkatten te voederen”
  Leuven

  Stadsbe­stuur verdubbelt subsidies voor Zwerfkat in Leuven: “Elke maand één ton voedsel nodig om straatkat­ten te voederen”

  Vzw Zwerfkat in Leuven krijgt van de stad Leuven dit jaar 62.000 euro subsidie om de problematiek op een diervriendelijke manier aan te pakken. Een broodnodig bedrag want het voorbije jaar voederde de vzw elke dag zo’n 200 straatkatten. “Dankzij Zwerfkat in Leuven kunnen we de populatie onder controle houden”, zegt schepen Thomas Van Oppens (Groen).