Virtueel fietsen door je vroegere buurt kan helpen voor mensen met dementie.
Volledig scherm
Virtueel fietsen door je vroegere buurt kan helpen voor mensen met dementie. © SDB

Fietstocht door hun oude buurt kan mensen met dementie helpen: Memoride 2.0 gebruikt Google Street View voor virtuele ritten door het verleden

LeuvenKan je beelden van Google Street View inzetten om mensen met dementie te helpen? Memoride 2.0 biedt een antwoord op die vraag en schakelt een versnelling hoger in de digitalisering. “Studies tonen aan dat actieve videogames de toestand van mensen met dementie drastisch verbeteren”, zegt Ian Martens van Memoride.

1 reactie

 • Eduard Vanderheyden

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk is dit een heel goed idee. Zelfs voor mensen zonder dementie. Chapeau.
 1. En plots verschenen er mobiele verkeerslichten –met aftelklok- in de Bondgenotenlaan maar wel om een erg goede reden
  Leuven

  En plots verschenen er mobiele verkeers­lich­ten –met aftelklok in de Bondgeno­ten­laan maar wel om een erg goede reden

  In de Bondgenotenlaan in Leuven verschenen zopas mobiele verkeerslichten ter hoogte van de werf van YOU, een nieuw woonproject met 142 studio’s en studentenkamers. Na heel wat meldingen over de onveilige verkeerssituatie werd er ingegrepen. “De Lijn wou het proberen zonder verkeerslichten maar dat bleek dus niet haalbaar”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).
 2. Tom Dillemans (26) van restaurant Arenberg voor de derde keer op rij beste sommelier van Vlaams-Brabant: “Vieren doe ik met... champagne!”
  Heverlee

  Tom Dillemans (26) van restaurant Arenberg voor de derde keer op rij beste sommelier van Vlaams-Bra­bant: “Vieren doe ik met... champagne!”

  Tom Dillemans (26) rijgt de records aan elkaar. In 2020 sleepte hij als jongste sommelier ooit in Vlaams-Brabant de prestigieuze trofee ‘Sommelier Of The Year’ voor de provincie in de wacht. Dat lukte hem een tweede keer in 2021. En ook dit jaar was het prijs. Daarmee is hij de eerste sommelier die hem dat geflikt heeft. “Het leuke aan wijn is dat je nooit bent uitgeleerd.”
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.