Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven.
Volledig scherm
Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven. © vertommen

Fietsster (54) aangereden in Wilsele

 1. REPORTAGE. Schepen én landbouwer Johan Geleyns ziet velden geteisterd worden door hitte en droogte: “Er zal minder opbrengst zijn en de frieten zullen kleiner zijn”
  PREMIUM
  Wilsele

  REPORTAGE. Schepen én landbouwer Johan Geleyns ziet velden geteisterd worden door hitte en droogte: “Er zal minder opbrengst zijn en de frieten zullen kleiner zijn”

  De landbouw kreunt. De hitte en de droogte zijn de voorbije jaren steeds vaker de spelbrekers van de boerenvreugde die uiteindelijk onze magen vult. HLN Leuven trok tijdens deze hittegolf naar de velden van akkerbouwer Johan Geleyns (55) die amper kan verbergen dat zijn boerenhart het toch wint van zijn schepenambt in Leuven. “Toen ik 12 jaar was, zat ik al met veel plezier op de tractor”, klinkt het.
 2. Sterk bevochten zege van PK Carsport in loodzware editie van de 24 Hours of Zolder. Record aantal overwinningen voor Bert Longin

  Sterk bevochten zege van PK Carsport in loodzware editie van de 24 Hours of Zolder. Record aantal overwinnin­gen voor Bert Longin

  De 44ste editie van de 24 Hours of Zolder is naar de PK Carsport Audi R8 GT2 gegaan. Het Limburgse team won een jaar na de zege met de Norma M20FC nu met de nieuwe GT2-machine. Niet alleen pakten Peter Guelinckx en Nicolas Saelens zo hun eerste zege in de Limburgse uithoudingsklassieker, Dries Vanthoor en Stienes Longin deden het voor de tweede maal in Zolder en ‘vader’ Bert Longin wordt alleen recordhouder in Zolder met maar liefst zeven zeges, één meer dan Marc Goossens en Anthony Kumpen.