Het stadsbestuur rijdt de fietsspiraal in.
Volledig scherm
Het stadsbestuur rijdt de fietsspiraal in. © vertommen

Fietsspiraal open voor fietsers, voetgangers en rolstoelgebruikers

De langverwachte fiets- en voetgangersbrug tussen Kessel-Lo en het centrum van Leuven is een feit. De brug over de treinsporen en de fietsspiraal verbinden nu de Martelarenlaan met het Martelarenplein. “Vanaf nu kunnen inwoners en bezoekers vlot en veilig de treinsporen oversteken”, zegt Dirk Vansina, schepen van Openbare Werken (CD&V).

2 reacties

 • Chris Huylebroeck

  2 jaar geleden
  Proficiat :van de 6 fietsers op de eerste rij is er 1 die een fietshelm draagt! Mooi voorbeeld voor ALLE burgers!
 • Sam Valkenborgs

  2 jaar geleden
  En weer moeten de politiekers in de belangstelling “fietsen”, dan ze zichzelf op de borst kloppen wat ze gedaan hebben met belastingsgeld. Ze zouden beter de hardwerkende arbeider die brug gemaakt heeft ze laten inrijden, dat zou pas een mooi gebaar zijn.
 1. Schrijversduo Nathan Juda verrast met nieuw boek ‘Testament van Taal’: “Een kind verloren maar de liefde gevonden”
  PREMIUM
  Leuven

  Schrijvers­duo Nathan Juda verrast met nieuw boek ‘Testament van Taal’: “Een kind verloren maar de liefde gevonden”

  Toen Omer Van Cauwenbergh (67) in 2018 zijn zoon verloor, zat hij in zak en as. De Leuvenaar schreef het verdriet van zich af in ‘Het Boek van Vincent–Icoon van moed en hoop’ nadat kanker het meest waardevolle uit zijn leven had gehaald. Enkele jaren later is Omer terug met nieuw materiaal: 110 columns over zijn eigen turbulente leven. Opmerkelijk is dat Omer de kracht van de liefde herontdekt heeft en daar heeft illustrator Nathalie een groot aandeel in.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!