Aan museum M bewijzen de fietsers dat het ook kan om je fiets te parkeren op een geordende manier.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan museum M bewijzen de fietsers dat het ook kan om je fiets te parkeren op een geordende manier. © vertommen

Fietsersbond Leuven: “We zijn niet blind voor de uitdagingen die meer fietsers in hartje Leuven met zich meebrengen”

Het dossier van HLN Leuven over 44 % meer fietsers in de stad en de problemen dat die evolutie met zich meebrengt, maakt heel wat reacties los. In een laatste deel laten we de Fietsersbond aan het woord. “We zeker niet blind voor de uitdagingen. Gestalde fietsen die voetgangers de doorgang versperren en weesfietsen die maandenlang in een rek blijven staan zijn niet ok”, zegt Gert Theunissen.

0 reacties

 1. Aantal opruimacties voor fietsen stijgt spectaculair op vijf jaar tijd: van 5 naar 67 op jaarbasis. En toch blijft het dweilen met de kraan open…
  PREMIUM

  Aantal opruimac­ties voor fietsen stijgt spectacu­lair op vijf jaar tijd: van 5 naar 67 op jaarbasis. En toch blijft het dweilen met de kraan open…

  Leuven is een echte fietsstad of zou dat tenminste moeten worden in de komende jaren. Feit is dat steeds meer mensen bewust kiezen voor het ‘stalen ros’. Op zich een mooie evolutie maar het toegenomen aantal fietsers brengt ook ongemakken met zich mee. Eén van de grootste problemen is het tekort aan fietsenstallingen en helaas is dat een heel zichtbaar probleem in hartje Leuven. Vandaag in deel 1 de problematiek, morgen in deel 2 de voorgestelde oplossingen.
 2. FOTOREPORTAGE: Fietsstad Leuven...de edele kunst van ‘wildparkeren’

  FOTOREPOR­TA­GE: Fietsstad Leuven...de edele kunst van ‘wildparke­ren’

  Je fiets correct parkeren in Leuven...Door het toegenomen aantal fietsers sinds de invoering van het circulatieplan is het lang geen evidentie. Bovendien kampt de universiteitsstad nog steeds met een tekort aan fietsenstallingen. Anderzijds interpreteren fietsers de regels soms nogal ruim waardoor er op heel wat locaties in de stad ‘bossen van fietsen’ opduiken. HLN Leuven trok op een doordeweekse donderdag de stad in en kwam terug met een fotoreportage die weinig aan de verbeelding overlaat.
 3. “NMBS bekijkt of we enkele honderden tijdelijke stallingen kunnen plaatsen op perron B”, zegt schepen Dessers (Groen)
  PREMIUM

  “NMBS bekijkt of we enkele honderden tijdelijke stallingen kunnen plaatsen op perron B”, zegt schepen Dessers (Groen)

  In deel 2 van ons dossier Fietsstad Leuven gaan we op zoek naar een oplossing voor het tekort aan fietsenstallingen dat ontstond door de evolutie van 44 % meer fietsers sinds de invoering van het circulatieplan. “De snelle toename van het aantal fietsers in het centrum van Leuven is positief maar we beseffen dat de gevolgen onze aandacht vragen. We brengen momenteel alle mogelijkheden voor bijkomende fietsenstallingen in kaart”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).