Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven.
Volledig scherm
Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven. © vertommen

Fietser (66) lichtgewond na val

 1. Football Girls Leuven strikt Red Flame Lenie Onzia: “De populariteit van meisjesvoetbal is sterk gestegen”
  PREMIUM
  Leuven

  Football Girls Leuven strikt Red Flame Lenie Onzia: “De populari­teit van meisjes­voet­bal is sterk gestegen”

  Football Girls Leuven bestaat amper zes maanden maar de club blijkt behoorlijk populair bij de jeugd. Dat bewijst eens te meer dat meisjesvoetbal in de lift zit in Vlaanderen. “Ongeveer 80% gaat van de kinderen en jongeren die eens komen proberen gaat effectief een engagement aan. De steun van onze nieuwe meters Imana Truyers en Lenie Onzia is ook een enorme stimulans voor ons project”, zegt Lieve Lamberts.
 1. OH Leuven haalt zich woede van Jordaanse fans op de hals met Facebookpost van regenboogvlag: “Dit lijkt wel georganiseerde haatcampagne”
  Leuven

  OH Leuven haalt zich woede van Jordaanse fans op de hals met Facebook­post van regenboog­vlag: “Dit lijkt wel georgani­seer­de haatcampag­ne”

  Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven heeft zich de woede van haar Jordaanse fans op de hals gehaald met een Facebookpost van de regenboogvlag. Ze vragen daarmee aandacht voor inclusie en diversiteit in het voetbal, maar bijna 900 volgers reageerden met een boos gezicht. De voetbalclub verwijderde bijna de helft van alle reacties en reageert geschokt. “Dit toont eens te meer aan hoe lang de weg naar acceptatie van deze gemeenschap nog is”, klinkt het.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king