Twee ruime fietsenparkings onder de bushaltes Oost en Zuid bieden extra capaciteit om alle types fietsen veilig en dicht bij het ziekenhuis te stallen. Camerabewaking en een afgesloten gedeelte met badgecontrole (voor het personeel) zorgen voor extra diefstalbeveiliging.
Volledig scherm
Twee ruime fietsenparkings onder de bushaltes Oost en Zuid bieden extra capaciteit om alle types fietsen veilig en dicht bij het ziekenhuis te stallen. Camerabewaking en een afgesloten gedeelte met badgecontrole (voor het personeel) zorgen voor extra diefstalbeveiliging. © rv

Fietsenparking Oost aan campus Gasthuisberg vervangen door nieuwe parking op andere locatie

LEUVENAan campus Gasthuisberg is de bezoekersfietsenparking Oost aan het houten gebouw tegenover het ziekenhuis verdwenen. Sinds zaterdag is er een nieuwe parking in gebruik genomen in het parkeergebouw van parking Oost ondergronds.

 1. Huizengrote muurschildering van Sanda Dia afgewerkt: “Warm eerbetoon aan een vriend, en een constante herinnering zorg te dragen voor elkaar”
  Leuven

  Huizengro­te muurschil­de­ring van Sanda Dia afgewerkt: “Warm eerbetoon aan een vriend, en een constante herinne­ring zorg te dragen voor elkaar”

  Op een zijgevel van de Pieter De Someraula prijkt sinds gisteravond een huizenhoge muurschildering van Sanda Dia. De student die in 2018 stierf na een wreed doopritueel kijkt de voorbijganger aan met het hoofd in de handen. De muurschildering kwam er op initiatief van zijn vrienden en familie. “We wilden af van Sanda Dia als symbool, en terug naar de vriend, de zoon, de mens.”
 2. Stad Leuven gaat inwoners ondersteunen in energiecrisis: “Ook Leuvenaars die buiten sociaal tarief vallen, kunnen terecht bij OCMW”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Stad Leuven gaat inwoners ondersteu­nen in energiecri­sis: “Ook Leuvenaars die buiten sociaal tarief vallen, kunnen terecht bij OCMW”

  De energiecrisis is alomtegenwoordig, ook in Leuven. Het stadsbestuur gaat dan ook stevig besparen op het verbruik maar wil inwoners die het moeilijk hebben ook ondersteunen, zowel financieel als met advies. “Dit is alweer een crisis die iedereen treft en waar we samen door moeten”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Lees hier alles over de maatregelen…