Vrijdag 26 november stak schepen Dirk Vansina aan het stadhuis de feestverlichting officieel aan.
Volledig scherm
Vrijdag 26 november stak schepen Dirk Vansina aan het stadhuis de feestverlichting officieel aan. © PGA

Feestverlichting in Leuven officieel aangestoken

LeuvenIn Leuven werden de voorbije dagen meer dan 1,5 miljoen lichtjes opgehangen in het centrum en de deelgemeenten. Ze fonkelen aan slingers over straten, in grote en kleine (kerst)bomen, langs wegen en aan verlichtingspalen, stadsgebouwen en monumenten. De stad doet er alles aan om het deze eindejaarsperiode extra gezellig te maken.

  1. Buurtbewoners zien projectvoorstel zandgroeve Kerkeveld met lede ogen aan: “Vanaf 6 uur ‘s ochtends vrachtverkeer voor onze deur, 30 jaar lang”
    PREMIUM
    Huldenberg

    Buurtbewo­ners zien project­voor­stel zandgroeve Kerkeveld met lede ogen aan: “Vanaf 6 uur ‘s ochtends vrachtver­keer voor onze deur, 30 jaar lang”

    Een nieuw projectvoorstel met bijhorende informatievergadering en veel beloften om de buurtbewoners gerust te stellen, heeft niet mogen baten voor nv De Kock. Die laatste wil zandgroeve Kerkeveld opnieuw exploiteren, maar vooral de overlast die het vrachtverkeer zou veroorzaken is een doorn in het oog van actiecomité Kerkeveld. “Een honderdtal vrachtwagens per dag in smalle rustige straten, zonder fietspad, met gevaarlijke bochten... onmenselijk”, vertelt Peter Singulé.