De promotiefinale tussen OHL en Beerschot wordt nu zondag gespeeld maar zonder publiek. Horecazaken mogen de wedstrijd wel uitzenden maar wel onder bijkomende voorwaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
De promotiefinale tussen OHL en Beerschot wordt nu zondag gespeeld maar zonder publiek. Horecazaken mogen de wedstrijd wel uitzenden maar wel onder bijkomende voorwaarden. © Vertommen

Extra maatregelen voor promotiefinale OHL-Beerschot: “Reservatieplicht in horecazaken en geen schermen op terrassen”

Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) neemt bijkomende voorzorgsmaatregelen voor de promotiefinale van OHL tegen Beerschot. Die wedstrijd beslist over de promotie naar eerste klasse en wordt zondag zonder publiek gespeeld in het stadion van OHL. “Cafés die de match willen uitzenden, moeten dat verplicht melden en zich houden aan bijkomende maatregelen”, aldus Mohamed Ridouani (sp.a).

0 reacties

 1. Leuvense jongeren vragen aandacht voor mentale gezondheid: “Wij zien zwaar af en hebben het gevoel altijd achteraan in de rij te staan”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense jongeren vragen aandacht voor mentale gezondheid: “Wij zien zwaar af en hebben het gevoel altijd achteraan in de rij te staan”

  Een tiental middelbare scholieren heeft zaterdag op het Martelarenplein in Leuven actie gevoerd om aandacht te vragen voor het mentaal welzijn van jongeren. Om klokslag 11u55 ging er door de studentenstad een alarm af om duidelijk te maken dat het vijf voor twaalf is. “Veel jongeren vrezen dat ze de leerachterstand niet ingehaald krijgen en hun jaar moeten dubbelen.”
 2. Deur open voor nieuwe torens aan Arenberg? “Effect van hoogbouw op belangrijke erfgoedkundige zichtassen wordt wel bewaakt”
  PREMIUM
  Leuven

  Deur open voor nieuwe torens aan Arenberg? “Effect van hoogbouw op belangrij­ke erfgoedkun­di­ge zichtassen wordt wel bewaakt”

  Stad en KU Leuven passen de plannen voor Campus en Wetenschapspark Arenberg aan. Bedoeling is om meer kruisbestuiving te hebben tussen bedrijven en wetenschapsinstellingen. Rode draad in het verhaal is de ecologische benadering die ervoor moet zorgen dat Campus en Wetenschapspark Arenberg echt een deel van de stad wordt in de toekomst. “Liefst één derde wordt nu voorbehouden voor groene zone en daardoor kan er op andere plekken hoger gebouwd”, zegt schepen Devlies.
 3. Vlierbekenaars houden geschiedenis levendig in nieuwe Straathistories: “Ook wandelzoektocht met elf bijzondere plekken”
  Kessel-Lo

  Vlierbeke­naars houden geschiede­nis levendig in nieuwe Straathis­to­ries: “Ook wandelzoek­tocht met elf bijzondere plekken”

  Straathistories is een reeks publicaties waarin bewoners zelf de oorsprong en ontwikkeling van hun buurt beschrijven. Eind deze maand verschijnt nummer negen over Vlierbeek, één van de schilderachtigste plekken in Kessel-Lo. “Het was een heerlijke chaos in het begin, maar op een gegeven moment hebben we alles mooi op elkaar kunnen laten aansluiten”, zegt vertelster Rien Van Meensel.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"