Hadi Waelkens is diensthoofd van de psychologen in UZ Leuven. De coronapandemie heeft een zware impact op kankerpatiënten, zowel geestelijk als medisch.
Volledig scherm
PREMIUM
Hadi Waelkens is diensthoofd van de psychologen in UZ Leuven. De coronapandemie heeft een zware impact op kankerpatiënten, zowel geestelijk als medisch. © UZ Leuven

Expert Hadi Waelkens (UZ Leuven) over impact van corona op kankerpatiënten: “Zwaar zieke mensen stoppen vroeger met hun behandeling om thuis te sterven”

De impact van het coronavirus weegt voor kankerpatiënten en hun omgeving steeds zwaarder. “Het valt op dat zwaar zieke patiënten sneller willen stoppen met hun behandeling om palliatief naar huis te gaan”, zegt Hadi Waelkens, diensthoofd psychologen in UZ Leuven. “Maar ook mensen die aan het begin van hun behandeling staan, haken sneller af. Patiënten zien een zware operatie en lange therapie nu niet zitten.”

 1. Man met vals attest rijopleiding valt door de mand

  Man met vals attest rijoplei­ding valt door de mand

  Een man heeft opschorting van straf gekregen voor valsheid in geschrifte, poging oplichting en het gebruik van valse stukken. Bouziane K. probeerde vorig jaar in Leuven met een vals attest van een rijopleiding uit Schaarbeek zich een voorlopig rijbewijs te laten afleveren. B. viel ter plekke door de mand. Het parket in Leuven stelde de man een minnelijke schikking voor, maar die betaalde hij te laat. Daardoor kwam het alsnog tot een dagvaarding. Maar volgens de rechtbank volstond de opschorting om de toekomst van de man niet te hypothekeren.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door