Marc Sabbe stelt tot zijn grote spijt vast dat er elke dag mensen worden opgenomen in het Leuvense UZ Gasthuisberg na overmatig drankgebruik.
Volledig scherm
Marc Sabbe stelt tot zijn grote spijt vast dat er elke dag mensen worden opgenomen in het Leuvense UZ Gasthuisberg na overmatig drankgebruik. © Vertommen

Even geen alcohol? AB InBev Foundation en Leuven lanceren nieuwe sociale norm: “Elke dag vangen we jongeren op die veel te veel hebben gedronken”

Leuven‘Even geen alcohol? FAIR ENOUGH!’ Die campagne lanceren AB InBev Foundation en de stad Leuven samen enkele lokale partners in Leuven. Bedoeling is om een nieuwe sociale norm te introduceren die inhoudt dat het ok is om iets alcoholvrij te drinken op café. “Sociale druk wordt vaak aangehaald als reden voor overmatig drinken”, zegt Marc Sabbe, kliniekhoofd Urgentiegeneeskunde aan de UZ Leuven.

0 reacties

  1. Wandelen, wijn, dansen en muziek: onze weekendtips voor Leuven en het Hageland
    PREMIUM
    Leuven, Hageland

    Wandelen, wijn, dansen en muziek: onze weekend­tips voor Leuven en het Hageland

    Nog geen plannen voor het weekend van 4 en 5 december? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten: van een wijnwandeling in Rotselaar, een kerstmarktje voor het goede doel tot sensueel dansen en genieten van muziek. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden heeft.