Marc Sabbe stelt tot zijn grote spijt vast dat er elke dag mensen worden opgenomen in het Leuvense UZ Gasthuisberg na overmatig drankgebruik.
Volledig scherm
Marc Sabbe stelt tot zijn grote spijt vast dat er elke dag mensen worden opgenomen in het Leuvense UZ Gasthuisberg na overmatig drankgebruik. © Vertommen

Even geen alcohol? AB InBev Foundation en Leuven lanceren nieuwe sociale norm: “Elke dag vangen we jongeren op die veel te veel hebben gedronken”

Leuven‘Even geen alcohol? FAIR ENOUGH!’ Die campagne lanceren AB InBev Foundation en de stad Leuven samen enkele lokale partners in Leuven. Bedoeling is om een nieuwe sociale norm te introduceren die inhoudt dat het ok is om iets alcoholvrij te drinken op café. “Sociale druk wordt vaak aangehaald als reden voor overmatig drinken”, zegt Marc Sabbe, kliniekhoofd Urgentiegeneeskunde aan de UZ Leuven.

0 reacties

  1. Aantal woninginbraken in Leuven terug op hetzelfde niveau als voor corona: “Groot verschil tussen deelgemeenten valt wel op”
    Leuven

    Aantal woningin­bra­ken in Leuven terug op hetzelfde niveau als voor corona: “Groot verschil tussen deelgemeen­ten valt wel op”

    De politie van Leuven registreerde vorig jaar 446 woninginbraken. Een verdubbeling in vergelijking met coronajaar 2021. De Leuvense politie stelt daarmee vast dat de inbraakcijfers terug op het niveau van voor corona zitten, maar dat het aantal mislukte inbraken wel in de lift zit. Er is ook een opvallend groot verschil in het aantal inbraken tussen de Leuvense deelgemeenten.