De vrachtwagen vervoerde twee enorme containers. Het slachtoffer kwam onder de wielen terecht.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrachtwagen vervoerde twee enorme containers. Het slachtoffer kwam onder de wielen terecht. © Baert

Erbarmelijk smal voetpad kost Rita (67) week na haar verjaardag het leven: “Niet verwonderlijk, je moet hier elke dag vrezen voor je leven”

LEUVEN/BOUTERSEMRita M. vierde vorige week nog haar 67ste verjaardag, maar dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Op amper achthonderd meter van haar thuis struikelde Rita over het voetpad langs de Tervuursesteenweg. Ze belandde onder de wielen van een passerende vrachtwagen. “Dit stond in de sterren geschreven”, reageren buurtbewoners unisono. Zij hopen dat deze tragedie een wake-upcall is.

  1. Drie bestuurders betrapt op het gebruik van drugs
    Scherpenheuvel/Bekkevoort/Leuven

    Drie bestuur­ders betrapt op het gebruik van drugs

    Bij een alcoholcontrole vrijdagavond aan de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem werden 229 alcoholtest afgenomen die allen negatief bleken te zijn. Wel testten drie bestuurders positief op het gebruik van drugs. Hun rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken. Het betrof een 34-jarige man uit Bekkevoort, een 30-jarige man uit Leuven en een 31-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem Een snelheidscontrole in de buurt zorgde voor 29 processen-verbaal waarbij één bestuurder 105 kilometer per uur reed in de zone 50.