De vrachtwagen vervoerde twee enorme containers. Het slachtoffer kwam onder de wielen terecht.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrachtwagen vervoerde twee enorme containers. Het slachtoffer kwam onder de wielen terecht. © Baert

Erbarmelijk smal voetpad kost Rita (67) week na haar verjaardag het leven: “Niet verwonderlijk, je moet hier elke dag vrezen voor je leven”

LEUVEN/BOUTERSEMRita M. vierde vorige week nog haar 67ste verjaardag, maar dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Op amper achthonderd meter van haar thuis struikelde Rita over het voetpad langs de Tervuursesteenweg. Ze belandde onder de wielen van een passerende vrachtwagen. “Dit stond in de sterren geschreven”, reageren buurtbewoners unisono. Zij hopen dat deze tragedie een wake-upcall is.

  1. Komt er na 23 jaar einde aan Leuvense kunstatelier Pieter Janssens? “Ik hou nog de helft van mijn ruimte over en de prijs vervijfvoudigt”
    LEUVEN

    Komt er na 23 jaar einde aan Leuvense kunstate­lier Pieter Janssens? “Ik hou nog de helft van mijn ruimte over en de prijs vervijfvou­digt”

    Beeldend kunstenaar Pieter Janssens werkt al 23 jaar op zelfstandige basis in een atelier aan de Molens van Orshoven aan de Leuvense Vaartkom. Janssens dreigt volgend jaar een groot deel van zijn atelier te moeten afgeven en huurprijs voor de overgebleven ruimte zou vervijfvoudigen volgens de kunstenaar. Een online petitie moet soelaas brengen.