Nele Serneels zit met de handen in het haar. Nadat haar spullen en ook haar auto nog werden gestolen, moet zij nu ook opdraaien voor de kosten om de sloten te vervangen.
Volledig scherm
Nele Serneels zit met de handen in het haar. Nadat haar spullen en ook haar auto nog werden gestolen, moet zij nu ook opdraaien voor de kosten om de sloten te vervangen. © Vertommen

"En nu moet ik nieuwe sloten betalen"

KESSEL-LODe Leuvense studente Nele Serneels zit met de handen in het haar nadat een inbreker begin deze week aan de haal ging met haar opvallend kleine paarse auto, enkele persoonlijke bezittingen en een heleboel sleutels nadat een kotgenoot was vergeten om de centrale deur te sluiten. Op de koop toe wil de kotbaas haar nu ook nog eens laten opdraaien voor de kosten van de vervanging van de deursloten.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonlighter’ : “Omdat ouders nooit sterven”
  PREMIUM
  Hoegaarden/Tienen/Aarschot/Rotselaar

  Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonligh­ter’ : “Omdat ouders nooit sterven”

  Vrienden Ruben Goffin (32) en Kane Adams (31) verloren allebei onlangs hun vader. Door corona groeiden ze tijdens lange wandelingen steeds verder naar elkaar toe. De twee spraken openlijk over hun verlies en verdriet. Uiteindelijk groeide het idee om hierover een film te maken. Deels gebaseerd op het leven van Kane en zijn vader, aangevuld met pure fictie.
 3. Stad Leuven en drie sportclubs ondertekenen Charter Generatie Rookvrij: “Hopelijk kunnen we nog clubs overtuigen van dit fantastische project”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven en drie sportclubs onderteke­nen Charter Generatie Rookvrij: “Hopelijk kunnen we nog clubs overtuigen van dit fantasti­sche project”

  Sinds de start van het huidige sportseizoen zijn drie Leuvense sportclubs rookvrij. Dat betekent dat roken op of naast de terreinen werd gebannen. Nu ondertekenden de stad Leuven en de drie sportclubs het Charter Generatie Rookvrij. “Hoewel wij zelf amper rokers in onze club hebben, willen we bij onze jeugd niet de indruk wekken dat roken het goede voorbeeld is”, zegt Bianca François van KC Leuven.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. War on talent? Niet bij Longin Service, waar zeven zonen in de voetsporen van hun vader treden: “Het vertrouwen hier is groot”
  PREMIUM
  Leuven/Rotselaar

  War on talent? Niet bij Longin Service, waar zeven zonen in de voetsporen van hun vader treden: “Het vertrouwen hier is groot”

  De zoektocht naar goede nieuwe krachten is voor veel bedrijven een uitdaging maar bij Longin Service in Rotselaar loopt het wonderwel vlot. Meer zelfs, het bedrijf van de Leuvense racepiloot Bert Longin vond de oplossing in eigen rangen. “Zeven zonen treden professioneel in de voetsporen van hun respectievelijke vader. In ons land moet dat een primeur zijn”, vertelt Bert Longin trots.