Gemeenteraadslid Els Van Hoof wil de stadsbegraafplaatsen een extra dimensie geven met feniksbossen.
Volledig scherm
Gemeenteraadslid Els Van Hoof wil de stadsbegraafplaatsen een extra dimensie geven met feniksbossen. © vertommen

Els Van Hoof (CD&V) pleit voor alternatieve gedenkplaatsen: “Feniksbossen voorkomen de anonimiteit van een strooiweide”

LeuvenKamerlid en gemeenteraadslid Els Van Hoof (CD&V) herinnert het stadsbestuur van Leuven aan de herontwikkeling van de stadsbegraafplaatsen als groene verblijfsplekken. “In dit coronajaar waarin herdenking centraal staat, is er ook vraag naar nieuwe collectieve initiatieven voor overledenen”, klinkt het.

 1. Alsmaar meer waardering voor streekproducten: “De ambachtelijke mosterd van De Ster profiteerde van meerverkoop in voedingswinkels”
  Lubbeek

  Alsmaar meer waardering voor streekpro­duc­ten: “De ambachte­lij­ke mosterd van De Ster profiteer­de van meerver­koop in voedings­win­kels”

  Een echt wetenschappelijk onderbouwde verklaring is er (nog) niet maar streekproducten zitten (nog meer) in de lift sinds de uitbraak van het coronavirus. Dat merkte ook Paul Eraly van De Ster in Lubbeek. “De verkoop aan restaurants viel terug maar we profiteerden wel van de meerverkoop in voedingswinkels. De mensen hebben de voorbije maanden alsmaar meer waardering getoond voor onze ambachtelijke mosterd.”
 2. Zes werknemers van reisorganisatie Joker gaan tijdelijk aan de slag bij Acerta
  Leuven

  Zes werknemers van reisorgani­sa­tie Joker gaan tijdelijk aan de slag bij Acerta

  Zes tijdelijk werkloze werknemers van de reisorganisatie Joker gaan voor minstens vijf weken voltijds aan de slag bij de Leuvense hr-dienstverlener Acerta. De medewerkers kozen vrijwillig voor de overstap. Bijgevolg werden ze tijdelijk geschorst bij Joker en kregen ze bij Acerta een contract van bepaalde duur. Na afloop van het contract kunnen ze gewoon weer terugkeren naar hun oorspronkelijke werkgever.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren