Eerste wolf in Vlaams-Brabant gespot in 200 jaar: “Binnen vijf of tien jaar wordt dit in Leuven de normaalste zaak van de wereld”

HeverleeDe beelden die naar het meldpunt Welkom Wolf werden gestuurd liegen er niet om: voor het eerst in 200 jaar werd een wolf in de provincie Vlaams-Brabant gezien. Een fietser kon zijn ogen niet geloven toen hij vlak bij het industriepark van Haasrode de wel heel bijzondere pendelaar ontmoette, die het kruispunt van de Geldenaaksebaan en de Meerdaalboslaan in Heverlee overstak. Wordt na Limburg en Antwerpen ook deze provincie een wolvenspeeltuin? 

11 reacties

 • Ivan Smissen

  4 maanden geleden
  Gaan we misschien ook de langharige mammoet genetisch terug tot leven wekken en herintroduceren in onze streken?
 • Guido Deville

  4 maanden geleden
  Laten we nu toch eens ernstig zijn: Is het normaal dat er vlak bij het industriepark in Haasrode een wolf rondloopt? Neen, toch? In Vlaams-Brabant wonen gemiddeld 549 inwoners per km2. Leuven centrum ligt op amper een paar km. En aan alle wolvenfanaten: ik vind leeuwen en tijgers ook wel mooie dieren, maar die horen toch ook niet thuis in Vlaams-Brabant. Het is hier al vergeven van vossen en marters. Dat kan volstaan zeker.
 • Tuur schiepers

  4 maanden geleden
  Dat wolven nooit mensen aanvallen is een wishful thinking. In Europa: 59 wolf aanvallen in 50 jaar. Vier gedode kinderen in Spanje, 273 in India. De wolf is een wilddier en onvoorspelbaar.
 • eric meers

  4 maanden geleden
  Wolf heeft in deze tijd geen meerwaarde en niets meer te zoeken in een dichtbevolkt land als België. 200jaar geleden woonden er 350.000 mensen in België nu zijn er dat bijna 12.000.000
 • Wilfried Verhulst

  4 maanden geleden
  Ik vraag me altijd af waar de mensen de tijd halen om dag en nacht ergens rond te lopen met hun GSM om eender welk euvel te fotograferen of te filmen ?