UZ Leuven is eerste NIDCAP-opleidingscentrum voor neonatozorg in Vlaanderen
Photo by Dries Renglé - www.driesrengle.be
Volledig scherm
UZ Leuven is eerste NIDCAP-opleidingscentrum voor neonatozorg in Vlaanderen Photo by Dries Renglé - www.driesrengle.be © UZ Leuven

Eerste Vlaamse opleidingscentrum voor premature zorg in UZ Leuven

LeuvenDe opening was al voor eind september vorig jaar, maar vandaag werd het eerste Vlaamse opleidingscentrum voor de zorg van premature baby’s feestelijk ingehuldigd in het UZ Leuven. Het NIDCAP-opleidingscentrum, kort voor Newborn Individualized Developmental Care and Assessment Program, gaat uit van het wetenschappelijke inzicht dat een intensieve zorgomgeving invloed kan hebben op de hersenontwikkeling van de baby’s. Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) was van de partij 

  1. Parijsstraat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingeriezaak Anna Corneel en beroepskledij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijsstraat.”
    PREMIUM
    Leuven

    Parijs­straat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingerie­zaak Anna Corneel en beroepskle­dij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijs­straat.”

    De Parijsstraat, dat is die eigenzinnige winkelwandelstraat met eigen smoelwerk op een boogscheut van de Grote Markt. Sinds mensenheugenis huist de straat boetiekjes en nichezaakjes die nergens anders te vinden zijn, zoals lingerie Anna Corneel of Beroepskledijkledij Jochmans. Met de gelijktijdige pensionering van beide uitbaters vertoont dat typische smoelwerk barsten. “’Juffrouw, ga uw moeder eens halen,’ zei een vertegenwoordiger op mijn eerste dag.”