Leuven start proeven voor innovatief warmtenet op site Marie Thumas
Volledig scherm
PREMIUM
Leuven start proeven voor innovatief warmtenet op site Marie Thumas © Evert Wouters

Eerste proefboring voor warmtenet Marie Thumassite: “Pionier in Vlaanderen.”

LeuvenMarie Thumas, de historische conservenfabriek met uitzicht op de Vaart, daverde even op haar grondvesten. Stad Leuven en projectontwikkelaar Revive hebben de ambitie de site om te bouwen tot een volwaardig stadsdeel met ruimte voor winkelen, werken en wonen, dat bovenal duurzaam moet zijn. Met dat doel voor ogen deden Kelvin Solutions en ECoOB vandaag de eerste proefboring van wat een volwaardig warmtenet moet worden dat op termijn kan uitgebreid worden naar de rest van de stad: een primeur in Vlaanderen. “Dit is de toekomst: als Poetin het weer eens in zijn hoofd krijgt hoeft Marie Thumas de gevolgen niet te dragen.” 

1 reactie

 • Johan SMETS

  1 maand geleden
  Uniek in Vlaanderen? Er bestaat al jaren een warmtenet in Gent dat nog steeds groter wordt en aangedreven met restwarmte van de elektriciteitscentrale van Luminus. Dus zo uniek is dat warmtenet niet. Maar ja, het staat goed als Groen en Vooruit deze leugen de wereld in sturen.
 1. FOTOREPO: dit was dag twee van Half Oogst in Leuven
  Leuven

  FOTOREPO: dit was dag twee van Half Oogst in Leuven

  De Leuvense zomeranimatie onder de noemer Het Groot Verlof is voorbij en dat leverde maar liefst 200.000 bezoekers op in de universiteitsstad. Zaterdagavond weerklonken de laatste noten in de binnenstad met optredens van onder meer Coely, Arrested Development en Brooklyn Funk Essentials. HLN stuurde huisfotograaf Patrick Vertommen naar het festival dat ondanks de hitte zonder incidenten verliep. Hij kwam thuis met een mooie reeks beelden die we de lezers niet willen onthouden.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.