Ook kunstenaar Hugo Vandendries leverde een bijdrage aan de gratis expo.
Volledig scherm
Ook kunstenaar Hugo Vandendries leverde een bijdrage aan de gratis expo. © Stad Leuven

‘Eerste Leven’: Leuvense kunstenaars brengen beeldende interpretatie van de oerknal

LeuvenNu dat de overzichtsexpo’s rond de Big Bang in M en de universiteitsbibliotheek afgelopen zijn, kunnen liefhebbers van kunst en wetenschap terecht in de Kapel van de Romaanse Poort. Daar loopt nog tot en met 29 januari ‘Eerste Leven’, het sluitstuk van drie thematentoonstellingen van Leuvense kunstenaars en verenigingen over de oerknal.

0 reacties

  1. PORTRET Georges Lemaître, de Leuvenaar die Einstein in een taxi het ontstaan van het heelal uitlegde: “De professor uit het kleine België kreeg uiteindelijk toch de credits voor de Big Bang-theorie”
    PREMIUM
    Leuven

    PORTRET Georges Lemaître, de Leuvenaar die Einstein in een taxi het ontstaan van het heelal uitlegde: “De professor uit het kleine België kreeg uiteinde­lijk toch de credits voor de Big Bang-theorie”

    De oerknal komt thuis… Met die slogan lanceert Leuven vanaf 15 oktober het KNAL! Stadsfestival met de Big Bang als rode draad. Wat weinig mensen weten, is dat de theorie van de oerknal werd bedacht door de Leuvense wetenschapper/priester Georges Lemaître die het aandurfde om de groten der aarde te confronteren met zijn nieuwe inzichten. “Hij kreeg veel kritiek en schopte tegen schenen maar uiteindelijk kreeg hij wel gelijk”, vertelt professor-emeritus Mark Huyse.