Sluipverkeer is een van de problemen voor een vlotte mobiliteit in Kessel-Lo.
Volledig scherm
PREMIUM
Sluipverkeer is een van de problemen voor een vlotte mobiliteit in Kessel-Lo. © Vertommen

“Eenrichtingsstraten alleen volstaan niet voor een vlotter verkeer”: Overleg Buurtcomités Kessel-Lo lanceert innovatieve oplossing voor mobiliteitsplan

LeuvenHet burgerpanel - opgericht door de stad Leuven - heeft 28 doelstellingen gekozen voor de toekomstige mobiliteit in deelgemeente Kessel-Lo. Het Overleg Buurtcomités Kessel-Lo (OBK) onderschrijft die voorstellen, maar ijvert er wel voor doorgaand verkeer te verminderen. “Vooral tijdens de ochtend- en avondspits moeten we sluipverkeer afleiden naar de grotere assen.”

4 reacties

 • Kris Roelandts

  1 maand geleden
  Een van de grote problemen is natuurlijk dat het overgrote deel van onze publieke weginfrastructuur wordt geprivatiseerd als parkeerplaats. Dat voor voetgangers smalle strookjes overblijven en dat het voor fietsers levensgevaarlijk is om auto's te kruisen, is niet van belang zolang automobilisten maar op zoveel mogelijk plaatsen en liefst gratis kunnen parkeer.
 • Rudy Van Overtstijns

  1 maand geleden
  Nu kunnen ze in het stad niets meer veranderen dan maar in Kessel-Lo beginnen, mogen wij als inwoner niet meer rijden hoe we willen? Betaal genoeg verkeersbelastingen en nog extra om in Leuven te mogen rijden. Laat alles zoals het is, ik leef er al 60 jaar mee.
 • Jos Theys

  1 maand geleden
  Solidariteit betekent dat ieder helpt de lasten te dragen. Stop de dictatuur van de belangencomités. Al duizend jaar bestaan straten om zich langs daar te verplaatsen. Wie niet kan verdragen dat de buurman zich verplaatst, verhuis.
 • Henriette Devroey

  1 maand geleden
  Steeds dezelfde straten zullen altijd het volle verkeer krijgen, Als je in Kessel-lo woont kan je geen sluipverkeer zijn,om bij de lokale handelaren te geraken.Hoe moet je dat gaan bewijzen? Natuurlijk zullen de leden van het comité hun eigen woonzone afschermen.
 1. ASSISEN. Helikopterbruid en ex krijgen respectievelijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpartij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”
  LEUVEN/AARSCHOT

  ASSISEN. Helikopter­bruid en ex krijgen respectie­ve­lijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpar­tij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”

  Kristel Appelt (28) en Björn De Candt (31) hebben in het Leuvense assisenhof respectievelijk 25 en 24 jaar cel gekregen voor de dodelijke steekpartij op Andy Vandereyt (30) bijna drie jaar geleden in Aarschot. “Hij heeft tijdens zijn jeugd een hechtingsstoornis opgelopen, waarvan zij gebruik heeft gemaakt”, verklaarde hof en jury het verschil in strafmaat.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Gedetineerden Leuven Centraal halen slag thuis om online unieflessen te volgen in gevangenis: “Dit is een belangrijk precedent”
  LEUVEN

  Gedetineer­den Leuven Centraal halen slag thuis om online uniefles­sen te volgen in gevangenis: “Dit is een belangrijk precedent”

  Zes gedetineerden van Leuven Centraal die in de burgerlijke rechtbank online unieflessen eisten in de gevangenis hebben een kleine overwinning geboekt. Eind januari 2022 moet FOD Justitie zich schikken en het digitale leerplatform beschikbaar maken binnen de vier muren. “Dit is een belangrijke stap in de digitale omwenteling”, reageert hun advocaat Jos Vander Velpen.
 2. Ook in Leuven meer signalen, maar niet meer klachten, van seksueel ongewenst gedrag in het uitgaansleven: “Ontoelaatbaar en degoutant”
  PREMIUM
  Leuven

  Ook in Leuven meer signalen, maar niet meer klachten, van seksueel ongewenst gedrag in het uitgaansle­ven: “Ontoelaat­baar en degoutant”

  Volgens het gemeentebestuur van Leuven en de oppositie komen er de laatste maanden uit verschillende hoeken meer signalen van grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven. De Leuvense politie ziet echter géén toename van het aantal aangiften, maar gaat nog meer inzetten op het thema door het opleiden van zedeninspecteurs. “Gelukkig kunnen we onze situatie niet vergelijken met die in Gent, maar toch nemen we dit bijzonder serieus”, vertelt schepen Johan Geleyns.