Sluipverkeer is een van de problemen voor een vlotte mobiliteit in Kessel-Lo.
Volledig scherm
PREMIUM
Sluipverkeer is een van de problemen voor een vlotte mobiliteit in Kessel-Lo. © Vertommen

“Eenrichtingsstraten alleen volstaan niet voor een vlotter verkeer”: Overleg Buurtcomités Kessel-Lo lanceert innovatieve oplossing voor mobiliteitsplan

LeuvenHet burgerpanel - opgericht door de stad Leuven - heeft 28 doelstellingen gekozen voor de toekomstige mobiliteit in deelgemeente Kessel-Lo. Het Overleg Buurtcomités Kessel-Lo (OBK) onderschrijft die voorstellen, maar ijvert er wel voor doorgaand verkeer te verminderen. “Vooral tijdens de ochtend- en avondspits moeten we sluipverkeer afleiden naar de grotere assen.”

4 reacties

 • Kris Roelandts

  1 jaar geleden
  Een van de grote problemen is natuurlijk dat het overgrote deel van onze publieke weginfrastructuur wordt geprivatiseerd als parkeerplaats. Dat voor voetgangers smalle strookjes overblijven en dat het voor fietsers levensgevaarlijk is om auto's te kruisen, is niet van belang zolang automobilisten maar op zoveel mogelijk plaatsen en liefst gratis kunnen parkeer.
 • Rudy Van Overtstijns

  1 jaar geleden
  Nu kunnen ze in het stad niets meer veranderen dan maar in Kessel-Lo beginnen, mogen wij als inwoner niet meer rijden hoe we willen? Betaal genoeg verkeersbelastingen en nog extra om in Leuven te mogen rijden. Laat alles zoals het is, ik leef er al 60 jaar mee.
 • Jos Theys

  1 jaar geleden
  Solidariteit betekent dat ieder helpt de lasten te dragen. Stop de dictatuur van de belangencomités. Al duizend jaar bestaan straten om zich langs daar te verplaatsen. Wie niet kan verdragen dat de buurman zich verplaatst, verhuis.
 • Francois De Moor

  1 jaar geleden
  Steeds dezelfde straten zullen altijd het volle verkeer krijgen, Als je in Kessel-lo woont kan je geen sluipverkeer zijn,om bij de lokale handelaren te geraken.Hoe moet je dat gaan bewijzen? Natuurlijk zullen de leden van het comité hun eigen woonzone afschermen.
 1. Stad Leuven recycleert herfstbladeren: “De bladeren verrijken de bodem zodat die het regenwater langer kan vasthouden”
  Leuven
  2

  Stad Leuven recycleert herfstbla­de­ren: “De bladeren verrijken de bodem zodat die het regenwater langer kan vasthouden”

  Door het aanhoudende nazomerweer heeft het wat langer geduurd, maar nu verandert het stadslandschap op veel plekken plots in één groot bladertapijt. Op heel wat plaatsen laat de stad de bladeren doelbewust liggen maar op plaatsen die toegankelijk moeten blijven, worden ze opgeruimd. “En naar locaties gebracht waar de bladeren nog nuttig zijn”, zegt schepen Lalynn Wadera (Vooruit).