Het ontwerp van de nieuwe podiumkunstenzaal in Leuven combineert traditie met enig futurisme.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van de nieuwe podiumkunstenzaal in Leuven combineert traditie met enig futurisme. © Secchi Smith_SBa

Een nieuw icoon voor Leuven…ontwerp voor Podiumkunstenzaal van het Londense bureau Sergison Bates is goedgekeurd: “Het gebouw volgt de zigzaglijn van het dakenlandschap in de Brusselsestraat”

LeuvenDe Hertogensite in Leuven ondergaat momenteel een transformatie en de Podiumkunstenzaal in de Brusselsestraat zal het ‘landmark’ bij uitstek worden in de vernieuwing van de wijk. Zopas keurde het stadsbestuur het ontwerp van het Londense bureau Sergison Bates architects goed. Het gebouw moet Leuven op cultureel gebied nog meer op de kaart zetten. Het ziet er bijzonder futuristisch uit, maar het heeft ook iets van de historische traditie.

0 reacties

  1. Sigrid Brants (31) wil na stilgeboorte van haar dochter een steun bieden voor andere koppels: “Het blijft moeilijk, want een verlies blijf je meedragen”
    PREMIUM

    Sigrid Brants (31) wil na stilgeboor­te van haar dochter een steun bieden voor andere koppels: “Het blijft moeilijk, want een verlies blijf je meedragen”

    Sigrid Brants uit Boutersem verloor haar eerste dochtertje door stilgeboorte. Dit was voor haar en haar echtgenoot Bram, haar rots in de branding, geen gemakkelijke periode. Ze zochten hulp en kwamen er samen sterker uit. Omdat heel wat gezinnen elk jaar hetzelfde meemaken, is het haar doel dit onderwerp bespreekbaar te maken. Als vroedvrouw ging ze zich specialiseren in perinataal verlies, waardoor ze nu ook werkt als rouwconsulent. “Ik merkte jaren geleden dat ik niet goed wist bij wie ik terecht kon na zo’n verlies.”
    Herent, Lubbeek