Illustratie NIPT test
Volledig scherm
Illustratie NIPT test © UZ Leuven

Een derde minder kinderen met downsyndroom geboren in 2018

LeuvenUit een grootschalige studie van alle genetische centra in België blijkt dat in 2018 een derde minder kinderen met het downsyndroom werden geboren, in vergelijking met 2014. Dat maakte UZ Leuven vandaag bekend. Dat heeft vermoedelijk te maken met dat liefst 80 procent van de zwangere vrouwen ervoor kiest om een niet-invasieve prenatale test (NIPT) te laten doen. De NIPT spoort onder meer trisomie 21 op, de genetische afwijking die tot het syndroom van Down leidt.

 1. Jonge kunstenaars van MIJN Leuven in zomerresidentie bouwen eigen pop-upartshop: “Mijn goesting én productiviteit zijn hier groter”
  Leuven

  Jonge kunste­naars van MIJN Leuven in zomerresi­den­tie bouwen eigen pop-upartshop: “Mijn goesting én productivi­teit zijn hier groter”

  Zomerresidentie is een project waar wordt inzet op mentale en fysieke ruimte voor jong, artistiek geweld. Dit weekend organiseren tien Leuvense artiesten een pop-upartshop aan het MIJNLEUVEN stadhuis. “Het brengt het talent van de artiesten onder de aandacht en heeft als doel jongeren te prikkelen en begeleiden in de uitdagingen waar ze in de artistieke wereld mee te maken krijgen”, klinkt het.
 2. Lennert De Keukeleere en Ol. Wijgmaal treffen Zwarte Leeuw in bekercompetitie: “Een goede eerste waardemeter”

  Lennert De Keukeleere en Ol. Wijgmaal treffen Zwarte Leeuw in bekercompe­ti­tie: “Een goede eerste waardeme­ter”

  Even heeft hij getwijfeld over een vroegtijdige terugkeer naar eerste liefde Haacht Statie, maar komend seizoen is Lennert De Keukeleere (29) nog altijd kapitein en rots in de branding bij Olympia Wijgmaal. Vastberaden om samen met de ploeg een goed seizoen te draaien in tweede nationale, eentje dat dit weekend al van start gaat met een mooie affiche in de Beker van België tegen derdenationaler Zwarte Leeuw.