Big Bill en zijn bassist Jean Vandooren, donderdagavond tijdens de heropening van café Sport. Dit beeld werd kort voor zijn appelflauwte gemaakt.
Volledig scherm
Big Bill en zijn bassist Jean Vandooren, donderdagavond tijdens de heropening van café Sport. Dit beeld werd kort voor zijn appelflauwte gemaakt. © Foto Vertommen

"Een appelflauwte. Maar ik ben ok"

LEUVENBlueslegende Big Bill (66) is donderdagavond tijdens de heropening van café Sport onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is hij wel alweer aan de beterhand. "Een appelflauwte door de hitte, maar ik ben weer ok", stelt Big Bill gerust. Meer zelfs: na de zomer gaat hij opnieuw optreden.

 1. Schepen David Dessers (Groen) in quarantaine na coronabesmetting: “Het is een taai beestje”

  Schepen David Dessers (Groen) in quarantai­ne na coronabe­smet­ting: “Het is een taai beestje”

  De Leuvense schepen David Dessers (Groen) is besmet met COVID-19. Sinds begin deze week zit Dessers in quarantaine. “Ik ben echt heel voorzichtig geweest en toch heeft corona me te pakken gekregen. Het virus is nog besmettelijker dan ik dacht”, klinkt het. De coronabesmetting van schepen Dessers heeft geen gevolgen voor het Leuvense schepencollege want er wordt al een hele tijd digitaal vergaderd.
 2. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren.