Filia van Louise Vanderlinden. Duurzaam bloemenatelier in de Stelpaats in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Filia van Louise Vanderlinden. Duurzaam bloemenatelier in de Stelpaats in Leuven. © Vertommen

Duurzaam bloemenatelier van Louise (26) zamelt geld in voor slachtoffers van noodweer

LeuvenIn de Stelplaats in Leuven heeft Louise Vanderlinden (26) een duurzaam bloemenatelier geopend. Bij ‘Tilia’ werkt ze uitsluitend met lokaal geteelde bloemen uit de regio Leuven aangevuld met biologische Belgische bloemen. Louise organiseert op 1 augustus een grote plantenverkoop en schenkt daarvan een deel aan de slachtoffers van het noodweer. 

  1. Stad Leuven pakt nachtlawaai aan met geluidsmeters en ‘nudging’: “We richten ons niet op echte uitgaanszones zoals de Oude Markt”
    PREMIUM
    Leuven

    Stad Leuven pakt nachtla­waai aan met geluidsme­ters en ‘nudging’: “We richten ons niet op echte uitgaanszo­nes zoals de Oude Markt”

    Het Leuvense stadsbestuur heeft het voorbije jaar het nachtlawaai in de Naamsestraat in kaart gebracht. Bij wijze van proeftuin test de stad nu preventieve beïnvloedingstechnieken -nudging dus- om de overlast te verminderen. “We passen de openbare verlichting aan bij nachtlawaai en manen voorbijgangers met een lichtprojectie en stickers aan om stil te zijn”, zegt schepen van ICT en Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen).