De Leuvense leerlingen mochten de laatste kilometer van het WK-parcours rijden en dat deden ze met veel enthousiasme.
Volledig scherm
De Leuvense leerlingen mochten de laatste kilometer van het WK-parcours rijden en dat deden ze met veel enthousiasme. © Stad Leuven

Duizend Leuvense leerlingen ‘dromen groot’ en wanen zich voor één dag wereldkampioen

LeuvenDe stad Leuven organiseerde gisteren een dag vol WK-activiteiten voor Leuvense scholieren. Zo creëerden zo’n tweehonderd leerlingen een kunstwerk op het dak van de Tweebronnen. Als hoogtepunt van de dag fietsten in totaal bijna duizend scholieren de laatste kilometer van het WK-parcours tot aan de finish en waanden zich voor een dag wereldkampioen.

0 reacties

 1. Opening ‘Zorgcentrum na Seksueel Geweld’ in Leuven uitgesteld naar 2022: “En dit terwijl de pandemie de situatie voor veel slachtoffers moeilijker heeft gemaakt”
  PREMIUM
  Leuven

  Opening ‘Zorgcen­trum na Seksueel Geweld’ in Leuven uitgesteld naar 2022: “En dit terwijl de pandemie de situatie voor veel slachtof­fers moeilijker heeft gemaakt”

  Het ‘Zorgcentrum na Seksueel Geweld’ in Leuven zal pas in juni 2022 openen en niet dit najaar zoals eerder aangekondigd. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) op een vraag van Leuvens kamerlid Els Van Hoof (CD&V). Volgens de staatssecretaris is het uitstel te wijten aan “een vertraging op het vlak van infrastructuur, mede door COVID-19”.
 2. Stad Leuven roept op om je kandidaat te stellen voor Queer Leuven: “Veel eensgezindheid over de noodzaak aan een meer genderinclusieve aanpak”
  Leuven
  1

  Stad Leuven roept op om je kandidaat te stellen voor Queer Leuven: “Veel eensgezind­heid over de noodzaak aan een meer genderin­clu­sie­ve aanpak”

  De stad Leuven heeft zopas het startschot gegeven voor Queer Leuven. Dat platform zal het regenboogbeleid van de stad mee vorm geven. “Meer dan zeventig Leuvenaars woonden het startmoment bij. De grote opkomst toont aan dat het thema echt leeft in onze stad”, zegt een enthousiaste schepen van Gelijke Kansen Lies Corneillie.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.