De hulpdiensten kwamen ter plaatse bij Diveolution op de Tiensesteenweg in Leuven.
Volledig scherm
De hulpdiensten kwamen ter plaatse bij Diveolution op de Tiensesteenweg in Leuven. © RV

Duikflessen ontploffen in Leuvense winkel: twee personen lopen brandwonden op in aangezicht

LeuvenIn Diveolution, een duikwinkel op de Tiensesteenweg in Leuven, zijn woensdagavond een 53-jarige en een 49-jarige man gewond geraakt. Tijdens het vullen van duikflessen zijn deze plots ontploft en is er een brand ontstaan.

  1. Leuvenaar Jos trok er een maand lang op uit in eigen stad met zijn camera: “Wie goed kijkt ontdekt het feestelijke in het alledaagse.”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuvenaar Jos trok er een maand lang op uit in eigen stad met zijn camera: “Wie goed kijkt ontdekt het feestelij­ke in het alledaagse.”

    Gevraagd naar zijn geestelijke vader wijst Jos Vandeput (68), uitbater van Leuvens kleinste en fijnste bakstenen muziekwinkel, zonder veel twijfel naar Wannes Van De Velde: de Antwerpse volkszanger die bij het grote publiek bekendstaat met het nummer ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’. Iets gelijkaardigs deed Jos, die met zijn reportagereeks ‘Zomer in Leuven’ elke dag de stad en haar inwoners portretteerde met zijn kleine camera. “Wie de essentie van het leven vat haalt het vuur bij de goden.”