Brutus in de voormalige thuishaven Leuven. Nu resideert de band in Gent en daar is de liefde niet vreemd aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Brutus in de voormalige thuishaven Leuven. Nu resideert de band in Gent en daar is de liefde niet vreemd aan. © KEMIZZ

“Drummer Lars Ulrich nodigde ons persoonlijk uit voor een show van Metallica”: Leuvense post-hardcoreband Brutus gooit hoge ogen in binnen- en buitenland

Leuven“We dachten dat we nooit buiten Leuven zouden optreden…” Aan het woord is het triumviraat achter post-hardcoreband Brutus: Stefanie Mannaerts (zang/drum), Stijn Vanhoegaarden (gitaar) en Peter Mulders (basgitaar). Ze vergisten zich feestelijk, want zopas keerden ze terug uit het Verenigd Koninkrijk, waar ze een quasi uitverkochte tournee afwerkten na twee jaar coronastilte. “Ja, Brutus heeft dit jaar Metallica van de troon gestoten in De Zwaarste Lijst, maar dat hebben wij niet gedaan. Onze fans hebben dat gedaan”, klinkt het behoorlijk bescheiden.

0 reacties

  1. Het leven zoals het is, in ontwenningskliniek De Spiegel: “Het cocaïneprobleem gaan we niét oplossen met enkel repressie”
    PREMIUM
    Kessel-Lo

    Het leven zoals het is, in ontwen­nings­kli­niek De Spiegel: “Het cocaïnepro­bleem gaan we niét oplossen met enkel repressie”

    Ontwenningskliniek De Spiegel in Leuven bestaat al sinds 1980, maar wordt de laatste jaren geconfronteerd met drugsproblematieken die steeds ernstiger én complexer lijken te worden. Directeur Inge Temmerman neemt ons mee achter de schermen, vertelt hoe zo'n ontwenningsprogramma eruit ziet, waarom ketamine en cocaïne aan een steile opmars bezig zijn, en wat Dixie Dansercoer er precies mee te maken heeft.