Ook de KU Leuven opende zopas een Covid-19-afnamecentrum voor Leuvense studenten. De testcapaciteit wordt nu ook opgedreven door huisartsenkring KOBHRA met de steun van de stad Leuven en het Wit-Gele Kruis.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de KU Leuven opende zopas een Covid-19-afnamecentrum voor Leuvense studenten. De testcapaciteit wordt nu ook opgedreven door huisartsenkring KOBHRA met de steun van de stad Leuven en het Wit-Gele Kruis. © Vertommen

Druk op triagepost OHL neemt toe, Huisartsenkring opent extra centra in rest van provincie

LeuvenDe druk op de centrale triagepost in de conciërgewoning van OHL in Leuven neemt toe. Huisartsenkring KOBHRA opent daarom met de steun van stad Leuven en het Wit-Gele Kruis extra triageposten in Vlaams-Brabant. “Zo kunnen we meer mensen testen en ook op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant”, vertelt Roos Wouters, algemeen coördinator van Khobra.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Klimaatneutrale woonwijk Sint-Jansbergsesteenweg neemt één van de laatste open velden in Leuven in: “Ruimte voor tweehonderdtal sociale woningen”
  Leuven

  Klimaatneu­tra­le woonwijk Sint-Jansberg­sesteen­weg neemt één van de laatste open velden in Leuven in: “Ruimte voor tweehon­derd­tal sociale woningen”

  Het Leuvense stadsbestuur wil zoveel mogelijk resterende open ruimte behouden. De nieuwe woonwijk aan de Sint-Jansbergsesteenweg is volgens schepen van Wonen Lies Corneillie (Groen) dan ook de laatste die een groot open veld zal innemen. “Het gaat om een klimaatneutrale wijk met 400 tot 450 wooneenheden, variërend van studio’s tot woningen voor grote gezinnen”, klinkt het.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië