De droogte heeft ook repercussies voor pleziervaarten op het kanaal Leuven-Dijle.
Volledig scherm
De droogte heeft ook repercussies voor pleziervaarten op het kanaal Leuven-Dijle. © Kanaaltochten Brabant

Droogte heeft ook gevolgen voor pleziervaart op kanaal Leuven-Dijle

LEUVENDoor de aanhoudende droogte neemt de Vlaamse Waterweg naast bepaalde preventieve, ook effectieve maatregelen om spaarzaam om te gaan met water en het toegankelijk te houden voor iedereen. Aan verschillende sluizen in Vlaanderen worden schepen daarom gegroepeerd versast, zodat er minder water verloren gaat. Dat geld ook voor de pleziervaart op het kanaal Leuven-Dijle.

  1. Jorrit Ferket schenkt opbrengst van actie aan Zelfmoord1813: “Ik blijf kaarsen verkopen voor een beter mentaal welzijn van jongeren na de zelfdoding van mijn partner Maxime”
    Leuven
    1

    Jorrit Ferket schenkt opbrengst van actie aan Zelfmoord1813: “Ik blijf kaarsen verkopen voor een beter mentaal welzijn van jongeren na de zelfdoding van mijn partner Maxime”

    Afgelopen zomer lanceerde de 27-jarige Jorrit Ferket met Safe & Soap de ‘Light A Candle-kaars’ voor het goede doel. Dat deed de Leuvenaar nadat hij zijn levenspartner Maxime Van Wonterghem verloor aan zelfdoding. Omdat Rode Neuzen Dag er een punt achter zet, kiest Jorrit nu voor een ander goed doel: het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.