Schepen Johan Geleyns (CD&V) houdt zelf ook wel van een sportieve uitdaging. Hier gaat hij een partijtje boksen met partijgenoot Dirk Vansina.
Volledig scherm
Schepen Johan Geleyns (CD&V) houdt zelf ook wel van een sportieve uitdaging. Hier gaat hij een partijtje boksen met partijgenoot Dirk Vansina. © vertommen

Drie nieuwe sportchallenges in mei

LeuvenElke maand daagt de stad Leuven haar inwoners uit met enkele sportieve challenges. In mei staan de Moederdag Challenge, de Segmenten Challenge en de 10K Challenge op het menu.

0 reacties

 1. Voor ze 8.000 meter hoge berg bedwingt, stopt politie-inspecteur en klimster Sofie Lenaerts (46) in dorpje Aksole in Pakistan: “Voor 307 kindjes winterkledij en schoolgerief kopen”
  PREMIUM
  Bertem

  Voor ze 8.000 meter hoge berg bedwingt, stopt politie-inspecteur en klimster Sofie Lenaerts (46) in dorpje Aksole in Pakistan: “Voor 307 kindjes winterkle­dij en schoolge­rief kopen”

  Dit weekend vertrekt politie-inspecteur en presentatrice Sofie Lenaerts (46) op expeditie naar Pakistan. Alvorens de 8.047 meter hoge Broad Peak te beklimmen zal de topatlete, samen met haar reispartners, halt houden in het dorpje Askole om kinderen in nood te steunen. “Daar is het leven in armoede nog zwaarder geworden door het wegvallen van expedities door het coronavirus”, vertelt Sofie.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. KU Leuven restaureert historisch erfgoed ter ere van 600ste verjaardag
  Leuven

  KU Leuven restau­reert historisch erfgoed ter ere van 600ste verjaardag

  In 2025 openen KU Leuven en UZ Leuven op de Hertogensite een nieuw interdisciplinair belevingscentrum voor het brede publiek. Het Vesaliusproject zal in het teken staan van wetenschappelijk onderzoek, zorg en samenleving. De universiteit restaureert twee historische gebouwen om onderdak te bieden aan het project: het Pathologisch Instituut en het in het straatbeeld opvallende Anatomisch Amfitheater met zijn Snijhuis.