Illustratie PZ Leuven.
Volledig scherm
Illustratie PZ Leuven. © Vertommen

Drie GAS-boetes voor lawaaierige studenten

 1. ASSISEN. Dochter van slachtoffer getuigt over dodelijke steekpartij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”
  Leuven

  ASSISEN. Dochter van slachtof­fer getuigt over dodelijke steekpar­tij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Zijn weduwe, de wetsdokter en de vrouw van de beschuldigde komen vandaag getuigen.
 2. Stadsbestuur klaar om Leuvense scholen te helpen in code oranje: “We gaan samenwerken met influencers”
  Leuven

  Stadsbe­stuur klaar om Leuvense scholen te helpen in code oranje: “We gaan samenwer­ken met influen­cers”

  Ten laatste tegen de herfstvakantie geldt er code oranje voor alle scholen in Vlaanderen, maar het blijft een prioriteit om alle leerlingen en scholieren voltijds naar school te laten gaan. Om dat waar te kunnen maken in de praktijk steekt de stad Leuven een paar tandjes bij om de scholen te ondersteunen. “Extra maatregelen om te voorkomen dat het virus vrij spel krijgt”, zegt schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (sp.a).