Er kwamen heel wat mooie appartementen bij aan de Leuvense Vaartkom maar voor veel Leuvenaars zijn de prijzen te hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Er kwamen heel wat mooie appartementen bij aan de Leuvense Vaartkom maar voor veel Leuvenaars zijn de prijzen te hoog. © Vertommen

DOSSIER Aandeel jonge kopers op huizenmarkt in geen enkele Vlaamse centrumstad lager dan in Leuven: wat brengt de toekomst voor mensen die geen steun krijgen van de ouders?

LeuvenWonen in Leuven is duur en wie geen financiële hulp krijgt van het thuisfront is er doorgaans aan voor de moeite. Vooral alleenstaanden en jonge kopers zijn de dupe van de uit de pan swingende woningprijzen. Oppositiepartij N-VA dringt alweer aan op maatregelen bij het Leuvense stadsbestuur, al heeft een stad ook maar beperkte middelen om de oververhitte woningmarkt af te koelen. Blijft de vraag: bestaat er wel een wondermiddel? En wat brengt de toekomst voor mensen die hun eigen boontjes moe(s)ten doppen?

0 reacties

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Journalist Luc Vanheerentals fileert het Leuvense woonbeleid in boek over (on)betaalbaar wonen: “Dure huizen en appartementen maken veel slachtoffers”
  PREMIUM
  Leuven

  Journalist Luc Vanheeren­tals fileert het Leuvense woonbeleid in boek over (on)betaalbaar wonen: “Dure huizen en appartemen­ten maken veel slachtof­fers”

  Duur wonen in Leuven…het is een problematiek die steeds groter wordt in de universiteitsstad en velen moeten dan ook noodgedwongen naar elders uitwijken. Tot die conclusie komt journalist Luc Vanheerentals in zijn boek ‘Betaalbaar wonen in Leuven???’. “De prijsstijgingen zijn schrikwekkend. En als je ziet hoeveel betaalbare woningen er het voorbij decennium zijn bijgekomen dan is dat erg weinig”, klinkt het onheilspellend.