Waterellende in Kessel-Losesteenweg in Wilsele (Leuven)
Volledig scherm
Waterellende in Kessel-Losesteenweg in Wilsele (Leuven) © KAR

“Dit staat ons steeds vaker te wachten”: Natuurpunt Leuven vraagt concrete actielijst tegen toekomstige wateroverlast en droogte

LeuvenHet noodweer in juli was ongezien en in verschillende delen van het land was het veel extremer dan in Leuven. “Maar het uitblijven van groot leed mag ons hier in Leuven echter geen vals gevoel van veiligheid geven”, zegt Natuurpunt Leuven. Zij willen met het schepencollege van Leuven rond tafel zitten om concrete acties te formuleren die de studentenstad in de toekomst zal wapenen tegen droogte en zware regenval.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Oppositiepartijen kanten zich tegen RUP Dorpskern Veltem: “Gebrek aan een visie op mobiliteit, betaalbaar wonen en publieke ruimte.”
  Herent
  1

  Oppositie­par­tij­en kanten zich tegen RUP Dorpskern Veltem: “Gebrek aan een visie op mobiliteit, betaalbaar wonen en publieke ruimte.”

  Het door de gemeenteraad vastgestelde ontwerp voor het RUP Dorpskern Veltem deed vorige week stof oplaaien, nadat buurtbewoners hun ongerustheid deelden over de verstedelijking van het landelijke deelgemeente, en de vrees voor een uiteindelijke onteigening om plaats te maken voor een buurtpark. Ook oppositiepartijen Groen, Herent 21 en Vooruit kanten zich tegen het RUP.