Discussie tussen bezoeker Sluispark en agenten krijgt pijnlijk staartje: “Ze vonden het nodig om politiehond op mij los te laten”

Leuven/TienenVoor B.B. uit Tienen is een bezoek aan het Leuvense Sluispark niet gelopen zoals verwacht. Toen de politie het populaire park wou ontruimen om 22 uur ontstond er een discussie. “Toen ik omsingeld werd door ongeveer zeven politieagenten, liep het uit de hand”, getuigt de man. De Leuvense politie heeft een andere versie van het incident.

65 reacties

 • Kate Van hecke

  2 maanden geleden
  oei, bijna zijn hand er af..
 • Roel Stalmans

  2 maanden geleden
  Zomaar sluit de politie niemand op. Als men u vraagt te vertrekken moet je gehoorzamen. Punt aan de lijn. Altijd maar discussiëren en palaveren tegen die MENSEN, stop daar toch mee. Ik heb nog nooit problemen gehad met een agent... Luister en gehoorzaam want zij verkondigen de wet (meestal toch).
 • EMIEL CLAES

  2 maanden geleden
  T'ja wie moeten wij nu geloven, maar het is erg vandaag van de politie weg blijven is het beste, een hond in bedwang houden ook iemand laten bijten is wel het laatste, en ja bij de politie zitten ook wel heethoofden hoor
 • kris spruytte

  2 maanden geleden
  Politie draag bodycams, zo zal er geen discussie zijn als e zich een voorval voordoet.
 • Praktijk De Geest

  2 maanden geleden
  Heeft veel geluk dat het maar een krasje is aan zijn pols. Eigen schuld dikke bult! Als de politie je aanmaant om te vertrekken hoef je niet in discussie te gaan, maar dan ga je weg. En den nog in het bijzijn van een hond. Zegt hier iemand: 'Die politieagent kan zijn hond niet in bedwang houden,afpakken en geen hond meer houden' Als die provo begint te gesticuleren met zijn armen is het logisch dat de hond uithaalt, waarom dient die anders?
 1. Strafonderzoek en drie tuchtklachten na vermeend Leuvens politiegeweld tegen 26-jarige vrouw: “Gechoqueerd door gebrek aan transparantie en medewerking van politie”
  PREMIUM
  LEUVEN

  Strafonder­zoek en drie tuchtklach­ten na vermeend Leuvens politiege­weld tegen 26-jarige vrouw: “Gecho­queerd door gebrek aan transparan­tie en medewer­king van politie”

  De zaak rond de 26-jarige M., die vorige week bont en blauw het politiecommissariaat in Leuven verliet, krijgt nog verschillende staartjes. Ondertussen lopen er drie tuchtonderzoeken naar de feiten en een strafklacht. “De politiezone weigert elke medewerking of transparantie”, stelt haar advocaat vast. De politie wacht op haar beurt het verslag van Comité P af.