Gaat de algemene mondmaskerplicht in hartje Leuven op de schop of is het nog te vroeg voor die stap?
Volledig scherm
PREMIUM
Gaat de algemene mondmaskerplicht in hartje Leuven op de schop of is het nog te vroeg voor die stap? © Vertommen

Discussie over mondmaskerplicht in hartje Leuven laait weer op: “Als eerste stap: afschaffen voor fietsers”

LeuvenSinds 25 juli 2020 geldt er in de autoluwe zone in Leuven een mondmaskerplicht. Nu de vaccinaties dag na dag vorderen en er weer versoepelingen in zicht komen, stelt oppositiepartij N-VA voor om het verplichte mondmasker voor fietsers in hartje Leuven als eerste af te schaffen. Blijft de vraag: wanneer bereiken we het punt waarop we de algemene maatregel kunnen inruilen voor specifieke versoepelingen? Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) laat er zijn licht op schijnen.

1 reactie

 • Linda Terclavers

  2 maanden geleden
  Beter eerst bekijken waar mondmasker nuttig zijn en waar niet . Het is natuurlijk het gemakkelijkst om gewoon overal te verplichten ! Dat weet iedereen , behalve de burgemeester van Leuven !
 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.