Gaat de algemene mondmaskerplicht in hartje Leuven op de schop of is het nog te vroeg voor die stap?
Volledig scherm
PREMIUM
Gaat de algemene mondmaskerplicht in hartje Leuven op de schop of is het nog te vroeg voor die stap? © Vertommen

Discussie over mondmaskerplicht in hartje Leuven laait weer op: “Als eerste stap: afschaffen voor fietsers”

LeuvenSinds 25 juli 2020 geldt er in de autoluwe zone in Leuven een mondmaskerplicht. Nu de vaccinaties dag na dag vorderen en er weer versoepelingen in zicht komen, stelt oppositiepartij N-VA voor om het verplichte mondmasker voor fietsers in hartje Leuven als eerste af te schaffen. Blijft de vraag: wanneer bereiken we het punt waarop we de algemene maatregel kunnen inruilen voor specifieke versoepelingen? Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) laat er zijn licht op schijnen.

1 reactie

 • Linda Terclavers

  1 jaar geleden
  Beter eerst bekijken waar mondmasker nuttig zijn en waar niet . Het is natuurlijk het gemakkelijkst om gewoon overal te verplichten ! Dat weet iedereen , behalve de burgemeester van Leuven !
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.