Illustratie rechtbank Leuven.
Volledig scherm
Illustratie rechtbank Leuven. © vertommen

Dievenduo riskeert zware werkstraf

Twee Luikenaars riskeren in de strafrechtbank een werkstraf voor een poging winkeldiefstal in Leuven.

 1. Buurtbewoners waarschuwen wandelaars voor jager: “Zelfs op zondag terroriseert hij Parkveld”
  PREMIUM
  Leuven

  Buurtbewo­ners waarschu­wen wandelaars voor jager: “Zelfs op zondag terrori­seert hij Parkveld”

  Aan het Parkveld in Heverlee staat sinds maandag wel een heel opvallend bord. Het is een initiatief van de buurtbewoners die de wandelaars aanmanen tot voorzichtigheid. Er is de afgelopen tijd namelijk een jager aan het werk en die doet dat volgens hen veel te dicht bij de wandelaars, waardoor het er niet meer veilig is. “Hij zit steeds veel te dicht bij het wandelpad en dat kan voor heel gevaarlijke situaties zorgen”, aldus een buurtbewoner die anoniem wenst te blijven.
 2. Voedervrijwilliger Lucienne krijgt als eerste voederpas voor zwerfkatten, en die krijg je niet zomaar: “Zij zijn de enigen die de beestjes mogen voederen, anderen riskeren een GAS-boete”
  Leuven

  Voedervrij­wil­li­ger Lucienne krijgt als eerste voederpas voor zwerfkat­ten, en die krijg je niet zomaar: “Zij zijn de enigen die de beestjes mogen voederen, anderen riskeren een GAS-boe­te”

  Zij was de eerste in Leuven, maar ondertussen heeft Lucienne Robert al 43 collega’s. We hebben het over voedervrijwilligers. Die geven zwerfkatten dag na dag eten op vaste locaties en helpen zo om de overlast tot een minimum te beperken. Maar zo’n voederpas, die krijg je niet zomaar.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi