Granada in de Diestsetraat sluit de deuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Granada in de Diestsetraat sluit de deuren. © Vertommen

Diestsestraat verliest opnieuw een speciaalzaak: “Granada, ‘het bamboehuis van Leuven’, sluit op 10 september de deuren”

LeuvenMet het verdwijnen van Metaalwaren Merckx gaat samen met de speciaalzaak een stukje Leuvense geschiedenis teloor. Minstens zo niche is Granada ‘het bamboehuis van Leuven’, dat sinds 1967 rietwaren, rotan en esoterische producten aan de man brengt. Ook uitbater Patrick Van Vlasselaer (62) houdt het voor bekeken. “Het is een ambacht die verdwijnt. Ik vind dat jammer.”

2 reacties

 • Alain Hermans

  1 maand geleden
  Er zullen wel nieuwe zaken voor komen voor de nieuwe bevolking-groep van Leuven en rara wat zal dat zijn ? Leuven gaat zelfde weg op als Brussel en Antwerpen
 • freddy cardoen

  2 maanden geleden
  Weeral 2 mooie zaken weg . Wij als rasechte Leuvenaars herkennen Leuven niet meer . De stad Leuven zou moeten zorgen dat deze zaken blijven bestaan .Het zijn deze zaken waar mensen voor naar Leuven kwamen .
 1. INTERVIEW. ‘Dierencommisaris’ Nathalie Janssen: “Tiger King in Leuven? Nee, zo ver gaat het gelukkig niet.”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW. ‘Dierencom­mis­a­ris’ Nathalie Janssen: “Tiger King in Leuven? Nee, zo ver gaat het gelukkig niet.”

  Vraag elk kind wat hij later zal worden, en de top drie zal steevast ‘astronaut’ of ‘dierenarts’ bevatten. Al zal de jobtitel van Nathalie Janssen (47), Leuvens projectverantwoordelijke dierenwelzijn binnen politie Leuven, hen ook niet slecht in de oren klinken. “U mag mij dierencommisaris noemen.” Een gesprek over de liefde voor dieren, en de afkeer voor verwaarlozing.