De zone 30 in Leuven wordt vanaf de zomer gevoelig uitgebreid.
Volledig scherm
De zone 30 in Leuven wordt vanaf de zomer gevoelig uitgebreid. © Vertommen

Deze zomer zone 30 over volledig Leuvens grondgebied: “We zetten de evolutie naar een leefbare stad verder”

LeuvenHet was eerder al aangekondigd, maar nu is er ook een timing voor de uitbreiding van de zone 30 in de Leuvense deelgemeenten. “Deze zomer rollen we de zone 30 over het volledige grondgebied uit”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).

18 reacties

 • Dries Peeters

  2 weken geleden
  Binnekort rijden we achteruit dankzij de groene jongens.
 • jos theys

  2 weken geleden
  Het resultaat van studies, experten, beloften en actiecomités kan je aflezen op de rekening van de vakman, als je die nodig hebt. Leuven = rekening + forfait voorrijden +10%. Anderen wensen geen offerte te maken voor Leuven centrum. Mensen worden groen van woede.
 • Christian Savonet

  2 weken geleden
  Schaf dan ook al maar het rijexamen af, want de moeilijkheidsgraad van een volledig rijexamen aan 30km/u is ook niet echt representatief...
 • Peggy Allaerts

  2 weken geleden
  Wat met de uitlaatgassen...of verwachten ze dat iedereen het zich kan veroorleven een elektrische wagen te kopen?
 • Stan Reynaert

  2 weken geleden
  Ik ken mensen die verhuizen omwille van deze regels. Goed bezig Leuven.
 1. Politie van Leuven rolt internationale bende sigarettensmokkelaars op: “In het najaar van 2020 verantwoordelijk voor 18 miljoen euro aan namaaksigaretten”
  Leuven

  Politie van Leuven rolt internatio­na­le bende sigaretten­smok­ke­laars op: “In het najaar van 2020 verantwoor­de­lijk voor 18 miljoen euro aan namaaksiga­ret­ten”

  Een internationaal onderzoek, gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven, heeft een criminele organisatie in beeld gebracht die namaaksigaretten smokkelde over heel West-Europa. De politie- en douanediensten zijn op 4 en 5 mei binnengevallen op 17 locaties in België, 10 in Frankrijk en 1 in Nederland. Er werden er 11 verdachten gearresteerd en op locaties in Lubbeek, Wemmel en Brussel, verborgen in woningen in totaal meer dan 1 miljoen Euro aangetroffen.
 2. Heilig Hartinstituut dringend op zoek naar busmaatschappijen voor de moeder aller schoolreizen: “Derde graad was jaloers dat zij als enigen niet meemochten naar Walibi”
  PREMIUM
  Leuven

  Heilig Hartinsti­tuut dringend op zoek naar busmaat­schap­pij­en voor de moeder aller schoolrei­zen: “Derde graad was jaloers dat zij als enigen niet meemochten naar Walibi”

  Het Heilig Hartcollege in Leuven gaat op schoolreis en neemt mee… 2.000 leerlingen. Mogelijks zelfs 3.000, want de derde graad voelt zich momenteel een beetje vergeten nu de eerste en de tweede graad zich mogen verheugen op een welverdiende uitstap naar Wailibi op 25 mei. “We zijn druk bezig om busmaatschappijen te vinden die ons kunnen helpen om iedereen in het pretpark te krijgen”, zegt initiatiefneemster Lieve Smeulders.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”